País Valencià 16/11/2022

Compromís votarà a favor dels pressupostos de l'Estat a canvi de 62 milions d'euros més per al País Valencià

51 milions beneficiaran la província d'Alacant, la més mal finançada en els comptes del 2023

2 min
D'esquerra a dreta, l'alcalde de València, Joan Baldoví, el portaveu de Compromís al Congrés de Diputats, Joan  Baldoví, i la portaveu de la coalició a les Corts Valencianes, Papi Robles.

ValènciaCompromís ha arribat a un acord amb el PSOE i Unides Podem per votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat. Ho farà, segons ha informat la coalició aquest dimecres, després de pactar unes esmenes que suposaran incrementar en 62,8 milions d'euros les inversions i transferències al País Valencià que inicialment eren de 1.269 milions.

Tal com ha explicat Joan Baldoví, representant de Compromís al Congrés de Diputats, la major part de la nova despesa (51 milions) beneficiarà la província d'Alacant –la més mal finançada de l'Estat en els comptes per al 2023 amb només 160 milions tot i ser la cinquena en població–. En concret, augmentarà en 15 milions la inversió prevista per a la remodelació de les vies d'alta velocitat de l'estació d'Alacant. La mateixa xifra se sumarà a la despesa a la part sud del tram del Corredor Mediterrani, que ha de connectar les ciutats de València i Alacant. Pel que fa als serveis de Rodalies, es destinaran 10 milions més a millorar la línia Xàtiva-Alcoi. Per acabar, es gastaran 1,3 milions en la connexió ferroviària entre l’aeroport Miguel Hernández i la ciutat d'Elx.

També en l'àmbit ferroviari, les esmenes preveuen passar de 38 a 40 els milions destinats a finançar el transport metropolità, en aquest cas, de València i el seu entorn. A més, s'afegiran 5 milions més a les inversions en el servei de Rodalies de la capital valenciana.

Pel que fa a les inversions culturals, es destinarà un milió d'euros més per al Museu de Belles Arts de València. La mateixa xifra que se sumarà al finançament del Palau de les Arts de València.

"Molt curts per a la província d'Alacant"

“Votarem als pressupostos perquè han acceptat les [nostres] esmenes, tot i que ens hauria agradat que hagueren sigut més", ha resumit Baldoví durant la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació. "Els pressupostos es queden molt curts en la província d'Alacant", ha afegit.

stats