País Valencià 22/02/2013

Condemnat per extorsionar un capellà de València amb qui mantenia relacions sexuals

L'home condemnat exigia al sacerdot 1.000 euros per no fer públiques dues fotografies en les quals apareixia nu sobre un llit

Efe
1 min

ValènciaUn home ha estat condemnat a un any i quatre mesos de presó per extorsionar un sacerdot de València amb el qual mantenia relacions sexuals. Segons la sentència a la qual ha tingut accés Efe, els fets van succeir el 29 d'octubre del 2012, quan l'acusat va contactar amb el capellà d'una parròquia valenciana i li va exigir 1.000 euros per poder saldar un deute amb el seu advocat.

En veure que el capellà s'hi negava, el va amenaçar d'empaperar l'església amb dues fotografies que li havia fet amb el seu telèfon mòbil, en les quals apareixia nu i estirat sobre un llit. Finalment, es van citar aquella mateixa tarda a la parròquia i el sacerdot li va donar 180 euros per evitar que divulgués les imatges que havia pres sense el seu consentiment.

L'acusat, de 37 anys, va ser detingut poc després per la policia espanyola i, gràcies a la confessió del detingut, els agents van poder recuperar els diners i intervenir el telèfon amb les dues fotografies. La sentència, dictada per un jutjat d'instrucció, condemna l'acusat a setze mesos de presó com a autor d'un delicte d'amenaces amb l'atenuant de confessió, i ordena esborrar les imatges abans que li sigui retornat el telèfon mòbil.

A més, li prohibeix estar a menys de 300 metres del sacerdot i aproximar-se als llocs que freqüenta, com l'església o el seu domicili, durant un temps similar al de la pena de presó.

stats