País Valencià 16/07/2021

Condemnen a entre 14 i 18 anys de presó els autors de la violació en grup a una noia de 19 anys a Callosa d'en Sarrià

Els magistrats han tingut en compte els agressors havien demanat perdó a la víctima i havien dipositat una indemnització de 60.000 euros

Daniel Martín
2 min
Un dels quatre condemnats per la violació en grup d'una jove la nit de Cap d'any del 2018 a Callosa d'en Sarrià

ValènciaLa secció segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a penes d'entre 14 anys i dos mesos i 18 anys de presó els quatre autors de la violació en grup a una noia de 19 anys la nit de Cap d’Any del 2018 a la localitat de Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa).

La sentència declara els quatres nois culpables d'un delicte continu d'agressió sexual, per la seva participació directa en els fets, i de cooperadors necessaris en les violacions comeses pels altres tres acusats. A més, a dos d'ells els condemna també per un delicte de vulneració i revelació de secrets, perquè van fotografiar i gravar les agressions amb els telèfons mòbils.

Segons declara provat la resolució judicial, els acusats, de 19, 21, 22 i 24 anys en el moment de la violació, van coincidir amb la víctima, coneguda d'un d'ells, i que aleshores tenia 19 anys, en una zona d'oci de Benidorm durant la celebració de la nit de Cap d'Any del 2018 i van decidir celebrar junts la festa. Ja de matinada, van anar a un domicili de la localitat costanera, on la noia va ser agredida sexualment per dos dels homes. L'endemà a la tarda, tots cinc es van traslladar al soterrani de l'habitatge d'un d'ells a Callosa d'en Sarrià, on la noia va ser violada per un dels condemnats i agredida pels altres tres.

La sentència destaca que la víctima “va ser menyspreada i reduïda a un simple objecte sexual per part dels acusats”, que es dirigien a ella “amb ànim denigrant” o “en to de burla” mentre l'agredien, actuant “com si es tractés d'un esdeveniment festiu, reproduint constantment música” o “fent acudits” com a resposta a les queixes, laments i súpliques de la noia perquè paressin de violar-la.

Els tres magistrats que han dictat la sentència han apreciat en la conducta dels agressors els atenuants de confessió i reparació del mal, com també havien fet prèviament en les seves conclusions la Fiscalia i l'acusació particular. Durant el judici, els quatre condemnats van reconèixer els fets i van demanar perdó a la víctima. A més, abans de la celebració del judici oral van dipositar 60.000 euros en un compte judicial, amb els quals la víctima va afirmar sentir-se rescabalada.

El tribunal, en contra del criteri del ministeri públic, també ha aplicat l'atenuant d'embriaguesa perquè considera acreditat que l'actuació dels agressors es va veure influïda per una “incessant” ingesta d'alcohol i de substàncies estupefaents. Totes les penes comporten també les corresponents ordres de prohibició d'aproximació i comunicació amb la víctima, així com la inclusió dels perfils genètics dels quatre condemnats per la seva inclusió en una base de dades policial.

stats