País Valencià 07/05/2016

El Consell Nacional del Bloc decideix mantenir el seu congrés els dies 21 i 22 de maig

L'òrgan de direcció del partit nacionalista ha aprovat també negociar amb Podem i Esquerra Unida formar una única candidatura per al 26-J

Salva Almenar
2 min
El Consell Nacional del Bloc decideix mantenir el seu congrés els dies 21 i 22 de maig

ValènciaEl Bloc Nacionalista Valencià ja té data definitiva per renovar la seva actual direcció. Tal com estava previst des del passat mes de gener, el 7è Congrés del Bloc se celebrarà definitivament els pròxims dies 21 i 22 de maig a Fira València. Així ho ha decidit aquest dissabte el Consell Nacional de la formació nacionalista, on un dels punts a tractar ha estat la possibilitat d'ajornar el congrés del partit per la convocatòria de les noves eleccions generals tal com recollia el reglament precongressual.

La decisió de mantenir el congrés en les dates previstes –que coincidirà amb la precampanya– venia avalada per un informe de la Comissió Organitzadora del Congrés (COC) en el qual informaven a l'executiva del partit que els treballs previs al conclave havien finalitzat i per tant la formació estava en disposició de celebrar el congrés en el qual s'han inscrit al voltant de 2.050 militants.

Dels 132 consellers nacionals que han participat avui en la reunió, 82 han votat a favor de mantenir el congrés en les dates previstes, 44 han optat per l'ajornament i també s'ha recomptat un vot en blanc. Cinc persones no han participat en una votació que ha estat secreta a petició d'alguns membres del Consell Nacional pròxims a la candidatura de Rafa Carbonell, partidari d'ajornar el congrés. Tal com va informar l'ARA, l'opció preferida de bona part de l'executiva i de l'entorn de la candidatura d'Àgueda Micó era mantenir el congrés a finals de maig.

Candidatura i primàries

En el Consell Nacional d'aquest dissabte també s'ha debatut sobre la candidatura de cara a les eleccions generals del 26 de juny. Amb la quasi unanimitat al voltant de la impossibilitat de reeditar un pacte exclusivament amb Podem, des de la direcció s'ha plantejat que la intenció és negociar amb Podem però també amb Esquerra Unida la candidatura electoral valenciana "àmplia" que el passat 20 de desembre es va frustrar pel 'no' d'EUPV a participar en la candidatura 'És el moment'. El Consell Nacional ha autoritzat a la direcció amb 90 vots a favor, 26 abstencions i 5 en contra a iniciar les negociacions amb el partit de Pablo Iglesias i d'Alberto Garzón.

També s'ha acordat aquest dissabte no repetir les primàries per triar candidats a les Corts espanyoles. La posició de l'executiva era favorable a què Compromís en celebrés però en cas que els altres partits –Iniciativa i els Verds– no volguessin, com així ha passat, validar les que el Bloc va fer el passat mes de novembre. Una opció que s'ha imposat per 92 vots a favor, 12 abstencions i 5 en contra i que suposa que Joan Baldoví i Marta Sorlí queden ratificats com candidats del Bloc en les pròximes eleccions.

stats