País Valencià 09/07/2013

La Generalitat Valenciana reclama el dèficit asimètric per poder pagar proveïdors en 30 dies

El conseller d'Hisenda ha demanat al govern espanyol que marqui un objectiu de dèficit que pugui complir

Efe
1 min
El conseller Moragues va reunir-se ahir amb Montoro. / GVA

ValènciaEl conseller d'Hisenda i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha defensat avui el dèficit asimètric entre comunitats autònomes per poder fer "taula rasa" en el deute comercial i poder pagar els proveïdors en 30 dies a partir de l'1 de gener de 2014.

En la seva intervenció en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, el conseller ha destacat que fixar un objectiu de dèficit "que es pugui complir" –l'actual objectiu per a les comunitats autònomes és de l'1,3% el 2013– i un finançament "que financi aquest dèficit" és fonamental. En cas contrari, ha assenyalat, no es podrà "pagar a 30 dies" els proveïdors tot i que existeixi l'"amenaça" de la llei d'estabilitat pressupostària de "mesures preventives, coercitives i de correcció".

Segons ha dit, en la reunió "rutinària" que va mantenir ahir al ministeri d'Hisenda va defensar un dèficit diferenciat "però no a la carta", a partir d'uns criteris "objectius" que donen una xifra superior a la fixada i que reconeguin el dèficit de finançament que pateix el País Valencià. Segons ha afirmat el mateix conseller Moragues, en la propera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera s'assignarà la xifra d'objectiu de dèficit per a cada comunitat autònoma.

stats