País Valencià 15/05/2019

La consellera d’Habitatge deixa el govern valencià i serà la vicepresidenta de les Corts

Manolo Mata i Fran Ferri repetiran al Parlament com a portaveus del PSPV i Compromís

Ara
2 min
La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori del govern valencià, Maria José Salvador, en una imatge d'arxiu

ValènciaLa consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en funcions, María José Salvador, abandonarà el càrrec al govern valencià i serà la nova vicepresidenta primera de les Corts en representació del PSPV. Així ho ha fet saber avui el partit després de la reunió de l'executiva nacional.

Els socialistes valencians també han anunciat que el vicesecretari general de la formació, Manolo Mata, repetirà en el càrrec de portaveu parlamentari, una designació clau donada la visibilitat i influència que el polític valencià ha aconseguit durant els últims quatre anys. De fet, Mata ha estat un dels principals defensors de l'avançament electoral que tan bon resultat ha donat als socialistes, un èxit que ha enfortit encara més el seu ascendent sobre el president Ximo Puig, que ha tornat a confiar en ell per a una legislatura en què el debat parlamentari serà especialment transcendent. Els diputats que també exerciran de portaveus al Parlament valencià en representació dels socialistes seran Carmen Martínez, Alfred Boix i Sabina Escrig.

Igual que el PSPV, Compromís també ha optat per la continuïtat i Fran Ferri seguirà sent el portaveu de la formació a les Corts. L'acompanyaran els diputats Mónica Álvaro, Aitana Mas i Juan Ponce. Per la seva banda, el síndic de Ciutadans al Parlament serà Toni Cantó, i les seves adjuntes, Merche Ventura, Rut Merino i Yaneth Giraldo.

Pel que fa a la composició de la mesa –al costat del president, Enric Morera, i la vicepresidenta, María José Salvador–, la resta de càrrecs els ocuparan el popular Jorge Bellver, que ostentarà la vicepresidència segona; el diputat de Ciutadans Luis Arquillos, que serà secretari segon, i un representant d'Unides Podem - Esquerra Unida encara per designar com a secretari primer.

stats