País Valencià 14/05/2019

Enric Morera repetirà com a president de les Corts Valencianes

Puig, Oltra i Martínez Dalmau ajornen fins després de les eleccions municipals la negociació per al govern

Daniel Martín
2 min
El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, durant una sessió del ple del parlament

ValènciaEnric Morera repetirà com a president de les Corts Valencianes. Així ho han confirmat aquest migdia els líders del PSPV, Ximo Puig; Compromís, Mónica Oltra, i Unides Podem - Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, després de la celebració de la primera trobada formal a tres bandes per començar a negociar el nou Consell del Botànic.

En concret, qui ha informat de la futura designació del dirigent del Bloc Nacionalista Valencià, principal formació de Compromís, ha estat Ximo Puig, que amb un llenguatge molt mesurat i sense citar Morera ha dit que "la nova mesa de les Corts tindrà un caràcter de continuïtat en la presidència".

El cap del Consell ha afegit que la designació del membres que formaran l'òrgan de govern del Parlament "vol ser definitiva [i no transitòria, com havien demanat Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida, fins la fi de les negociacions]" i amb una majoria d'esquerres que traslladi "la voluntat dels valencians, que és la d'un govern de progrés". Així doncs, la vicepresidència primera de la cambra l'ocuparà el PSPV i la segona el Partit Popular. Per la seva banda, Unides Podem-Esquerra Unida disposarà d'una secretaria a l'igual que Ciutadans.

Els líders del PSPV, Ximo Puig, Compromís, Mónica Oltra, i Unides Podem-Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, minuts abans de reunir-se a les Corts Valencianes

Un altre dels acords d'avui és que abans que s'iniciï la negociació per repetir el govern, i tal com havia demanat Podem, es faci una avaluació de la feina feta durant els últims quatre anys. Una decisió que evidencia que les converses no tindran lloc fins després de les eleccions del pròxim 26 de maig i que es prolongaran durant bona part del mes de juny.

Tot i la lentitud del procés, Mónica Oltra ha defensat que la trobada ha servit per "deixar molt clara la voluntat de constituir un pacte govern" entre els tres partits que compleixi "les expectatives de la gent". Una avaluació positiva que ha compartit Martínez Dalmau, que ha qualificat la trobada de "satisfactòria".

stats