País Valencià 04/06/2020

La Generalitat Valenciana contractarà 1.000 joves com a assistents de turistes a les platges

Els treballadors hauran de vigilar el compliment de les normes de seguretat i aforament

Ara
1 min
Dos operaris col·loquen un cartell a la platja de la Malva-rosa per senyalitzar els protocols sanitaris per la COVID-19

ValènciaL'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències (AVSRE) de la Generalitat Valenciana contractarà 1.000 joves d'entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes a les platges perquè ofereixin informació sobre normes de seguretat i protecció durant els mesos de juliol i agost.

L’anunci d’aquesta iniciativa l’ha fet el cap del Consell, Ximo Puig, després de reunir-se per videoconferència amb els representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Puig ha avançat que a través d'aquesta figura els municipis costaners podran comptar amb el personal necessari per dur a terme les tasques "d’assistents de turistes" i oferir un "suport directe" al visitant, informant sobre les normes d'ús segur d'aquests espais davant l'actual situació de pandèmia del covid-19.

"Mediterrani viu i segur és molt més que un eslògan, el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística i, per això, anem fent passos ferms, sòlids i segurs", ha defensat el president de la Generalitat.

La contractació dels joves s’iniciarà durant les pròximes setmanes a través de la posada en marxa d'un pla d'ocupació temporal i inclourà un període de deu dies de formació inicial. Pel que fa a la seva distribució, el govern valencià ha avançat que es farà en funció de les necessitats dels municipis atenent el grau de saturació de les seves platges.

Funcions

Les funcions dels treballadors seran, entre d’altres, les de vetllar pel compliment de les mesures de distanciament social, col·laborar en el control d'accés i aforament, assegurar l’ús dels itineraris marcats per a l'entrada i sortida i avisar de qualsevol incidència les policies locals i els serveis d’emergència.

11 nous positius i cinc defuncions més

Aquest dijous el País Valencià ha registrat cinc defuncions per coronavirus, quatre de les quals en residències, cosa que suposa trencar la dada positiva que va assolir aquest dimecres, quan es van sumar quatre dies consecutius sense morts. Però únicament s'han comptabilitzat 11 nous contagis confirmats per proves PCR. El total de positius des que va començar la pandèmia ja arriba a 11.265 i el de defuncions a 1.444.

Pel que fa a les altes, se n'han registrat 147. El total de persones curades ja és de 12.608. En aquest moment la xifra de ciutadans ingressats és de 157, dels quals 16 a les UCI.

stats