País Valencià 06/10/2020

Possibles sancions per als participants en una festa en un col·legi major a València

Ja s'han notificat 168 positius, xifra que el converteix en el brot més gran del País Valencià

Daniel Martín
2 min
Agents de la Policia Autonòmica s'han personat al col·legi major Galileo Galilei de València per obrir diligències pel brot presumptament vinculat a una festa privada

ValènciaLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha demanat a la policia que investigui la festa celebrada al col·legi major Galileo Galilei de València per determinar les possibles responsabilitats de les persones participants i organitzadores en una actuació que hauria provocat el brot de coronavirus més gran detectat fins ara al País Valencià, amb 168 positius. La investigació servirà també per fixar les possibles sancions pels presumptes incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció del covid-19, que poden ascendir fins als 600.000 euros.

Igualment, el comitè de disciplina del col·legi major, de gestió privada tot i la seva ubicació al campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) i amb prop de 650 residents, ha informat que ha obert un expedient informatiu per "determinar i esclarir qualsevol conducta dels alumnes que pugui haver anat contra les normes del centre". En aquest sentit, fonts de l'empresa han assenyalat a l'agència Europa Press que els estudiants són coneixedors que existeixen aquestes normes, i que quan es fa la matrícula se signa un document en el qual es comprometen a complir-les.

Les mateixes fonts han defensat que la direcció del centre "desconeixia" l'organització de la festa i subratllen que aquesta "no estava autoritzada". També addueixen que es va dur a terme durant el cap de setmana, quan hi ha menys personal, i que va ser dissolta cap a les nou del vespre, en el moment en què la persona responsable de guàrdia va ser avisada per una estudiant. Finalment, els gestors del Galileo Galilei han emfatitzat que la seva actitud és de "màxima col·laboració" amb la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i amb la policia.

Brot de rècord

La conselleria ha informat aquesta tarda del resultat de 712 proves PCR realitzades als residents i el personal del col·legi major. En total, s'han notificat 168 positius. La dada converteix el brot en el més nombrós dels detectats al País Valencià des de l'inici de la pandèmia. Fins aquest moment, el rècord el tenia un brot a Gandia amb 152 infectats.

25.000 estudiants afectats

Els contagis generats arran de la festa celebrada en el terrat del col·legi major han obligat a suspendre les classes presencials als prop de 25.000 estudiants del campus de Vera de la UPV. Com a mínim durant aquesta setmana la docència es durà a terme de manera virtual. A més, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública també ha suspès les pràctiques de tots els estudiants de ciències de la salut a la província de València entre el 6 i el 16 d'octubre.

stats