País Valencià 17/02/2021

Crítiques al Consell en el desè aniversari de la fi de les emissions de TV3 al País Valencià

Acció Cultural acusa l'executiu d'avalar "per la via dels fets" l'actuació del govern del PP

Daniel Martín
1 min
El nou govern valencià després de la seva presa de possessió al Palau de la Generalitat Valenciana

ValènciaLa commemoració del desè aniversari de la fi de l’arribada del senyal de TV3 al País Valencià –un emmudiment que també va patir tres anys després Catalunya Ràdio– l'han aprofitada entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per responsabilitzar l’actual executiu de PSPV, Compromís i Unides Podem de mantenir "la censura que el govern del Partit Popular va imposar".

Per a ACPV, la gestió del Consell actual "avala" per la via dels "fets" i "sense cap justificació tècnica, legal ni democràtica" l'actuació de l’executiu del PP. "Cap de les tres parts que conformen el govern no ha realitzat cap acció decidida" per recuperar els senyals de TV3 i Catalunya Ràdio, emfatitzen. Comparteixen aquest argument la plataforma Ara Reciprocitat, el col·lectiu Escola Valenciana i el sindicat Intersindical Valenciana, que aquest dimecres també han denunciat la situació.

Les crítiques han estat contestades pel senador de Compromís, Carles Mulet, que ha volgut responsabilitzar únicament el PSPV. "És la presidència de la Generalitat [de la qual depèn directament la secretaria autonòmica de Comunicació] qui té la pilota des de fa molt damunt la seva teulada, i no mou un dit", ha afirmat aquest dimecres. Els socialistes fa temps que rebutgen aquesta acusació i defensen que la fórmula de comprimir els senyals "perjudicaria la qualitat del senyal d'À Punt". Per al PSPV, l’única solució és la concessió per part del govern espanyol, format pel PSOE i Unides Podem, d’un nou múltiplex, una demanda que el ministeri d’Economia i Empresa ha explicat en diversos ocasions que no atendrà.

stats