País Valencià 24/09/2013

Compromís insta Fabra a exigir un millor finançament perquè "està en joc el futur dels valencians"

El portaveu Enric Morera sol·licita al president valencià que exigeixi al govern espanyol els 13.000 milions de deute històric

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha centrat el seu discurs en el debat de política general que se celebra avui a demostrar la feblesa del president Alberto Fabra a Madrid. Concretament ha utilitzat la petició d'una millora del finançament per al País Valencià, infructuosa de moment, per dir-li a Fabra que actua d'acord amb els interessos del seu partit i no dels ciutadans valencians.

Morera ha assegurat que al seu partit ja no li valen "més paraules" ni que el president digui "que continuaran exigint un millor finançament" al govern espanyol, sinó que "volen fets" que ho demostrin. "Del que es tracta és d'exigir i de plantar-se davant de Madrid perquè el que està en joc és el futur dels valencians", ha dit.

També sobre el model actual de finançament, Morera ha fet al·lusió a l'informe d'experts designats per les Corts Valencianes que han dissenyat una proposta per canviar-lo. El síndic de la coalició nacionalista ha exigit a Fabra que reclami els 13.000 milions d'euros que, segons el mateix estudi, ha deixat de transferir l'Estat al País Valencià i així pugui posar eixos diners "al servei del benestar dels ciutadans".

El portaveu de Compromís també ha aprofitat la seva intervenció per parlar del "malbaratament" de recursos públics que els diferents governs del PP han practicat. En eixe sentit, Morera ha convidat de nou Fabra a realitzar una auditoria del deute públic que "aclareixi on han anat a parar aproximadament 29.000 milions d'euros" que ara es podrien utilitzar per "impulsar el sistema productiu valencià".

El president valencià ha rebutjat, però, l'oferta de Compromís al·legant que els comptes públics valencians ja estan "auditats i fiscalitzats per la Sindicatura de Comptes".

Fabra ha utilitzat també l'argument identitari per carregar contra Morera i la seva valencianitat. Fabra ha recordat que alguns membres del seu partit van acudir a la cadena humana organitzada a Vinaròs el dia 11 i l'ha emplaçat a dir obertament si se sent valencià i espanyol. "Jo sí que em sent valencià i espanyol i no sé si vostè pot dir el mateix", ha dit el president.

stats