País Valencià 05/09/2013

L'Associació contra la Corrupció denuncia de nou Alberto Fabra, ara davant el TSJ valencià

La Fiscalia va decidir arxivar la denúncia per la contractació de dos assessors quan Fabra era alcalde de Castelló de la Plana en no veure-hi cap "actuació penal"

Efe
2 min

ValènciaL'Associació Valenciana contra la Corrupció ha tornat a denunciar el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i l'alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, per suposades irregularitats en la contractació de dos assessors municipals. La denúncia ha estat presentada, ara, davant el Tribunal Superior de Justícia (TS) valencià, després que aquesta setmana transcendís que la Fiscalia havia decidit arxivar-la.

Aquest col·lectiu ha presentat una querella, a la qual ha tingut accés Efe, davant la sala civil i penal del TSJ valencià, després que la Fiscalia arxivés el passat 31 de juliol la denúncia presentada per aquesta associació contra Fabra i Bataller pels mateixos fets.

El president de l'Associació, Enrique Soriano, considera en un comunicat que el fiscal en cap del País Valencià, Ricard Cabedo, "no deu haver entès bé el contingut de la denúncia [arxivada], ja que aquests dos assessors no exerceixen cap funció per a l'Ajuntament, sinó que realitzen funcions d'administració per al Partit Popular".

Així mateix, ha criticat la "poca valentia" de Cabedo per "no investigar el fons de l'assumpte a les portes de jubilació", i l'ha acusat de deixar obertes, amb la seva decisió, "unes opcions perilloses", com que els polítics "puguin, amb diners públics, contractar assessors i destinar-los a treballs del seu interès".

L'Associació atribueix a tots dos dirigents públics els suposats delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i falsedat documental per contractar el 2011 com a assessors del grup popular de l'Ajuntament de Castelló de la Plana dues persones que, segons denuncien, presten serveis a la seu del PP d'aquesta ciutat.

Segons la querella presentada, tant Fabra com Bataller "han utilitzat i continuen utilitzant els diners públics per satisfer els sous de dues persones que no presten cap servei en la corporació local, sufragant les despeses de personal al servei del PP", partit al qual tots dos dirigents pertanyen.

Per aquesta entitat, resulta "paradoxal" que els dirigents polítics "exigeixin a la ciutadania constants sacrificis, retallant els serveis socials més bàsics, emparant-se en la falta de fons, i al mateix temps mantinguin, amb càrrec a l'erari públic, persones l'única qualitat de les quals és la seva pertinença o afinitat a un partit polític".

En aquest cas, indiquen, "és evident que s'ha contractat vulnerant tots els principis i sobre la base de raons d'amiguisme i partidistes, trobant-nos davant una il·legalitat que comporta un il·lícit penal per part dels querellats".

Alberto Fabra, després de conèixer ahir l'arxivament de la denúncia presentada contra ell per aquesta associació, va declarar a Alacant que aquesta entitat "només buscava amb interessos molt concrets" la seva imputació.

stats