País Valencià 04/05/2022

Denuncien que un hotel de Gandia es nega a allotjar un grup de persones amb discapacitat

La federació Plena Inclusión Madrid reclama l'actuació de la Fiscalia i el govern valencià estudia sancionar l'establiment

Daniel Martín
2 min
La platja de Gandia en una imatge recent

ValènciaLa decisió d'un hotel de Gandia de no acceptar com a clients persones que tinguin una discapacitat ha provocat l'anunci d'accions legals per part del govern valencià i de les entitats socials afectades, que estudien denunciar l'empresa davant la Fiscalia.

La discriminació l'ha denunciada la federació Plena Inclusión Madrid, a la qual pertany Círvite, l'associació que estava organitzant una setmana de vacances per a un grup de 23 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que anaven acompanyats de sis professionals de suport. Va ser aleshores quan treballadors de l'Hotel Gandia Palace els van comunicar que l'establiment no accepta persones amb discapacitat "si no estan acompanyades cadascuna d'elles per almenys un adult major d'edat capacitat per habitació”. A més, l'hotel tampoc admet grups de menors d'edat, grups de persones amb discapacitat ni grups de col·lectius de futbol.

"És possible que no hi hagi mala intenció i només un gravíssim desconeixement de la discapacitat i per descomptat de la legislació, però no podem permetre que en ple segle XXI hi hagi empreses que actuïn d'aquesta manera, excloent o discriminant una persona per raó de la seva discapacitat o que es valori i prejutgi la capacitat que pugui tenir cadascun dels seus clients per a permetre'ls ser allotjats", ha denunciat Mariano Casado, president de Plena Inclusión Madrid en un comunicat de premsa fet públic aquest dimecres.

Des de Plena Inclusión Madrid confien en una rectificació de l'hotel i s'han posat a la seva disposició per acompanyar l'establiment "en una transformació de les seves polítiques perquè siguin igualitàries, inclusives i respectin la llei".

Aquest dimecres, la Federació d'Organitzacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual o del Desenvolupament ha anunciat que estudia denunciar davant de la Fiscalia l'Hotel Gandia Palace per aquests fets. En la mateixa línia, la conselleria valenciana d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha avançat que remetrà a l'Agència Valenciana de Turisme els informes pertinents perquè pugui obrir un expedient sancionador contra l'establiment.

En conèixer els fets, el regidor de Turisme de Gandia, Vicent Mascarell, ha qualificat la decisió de l'hotel d'"inacceptable" i ha informat que ja s'ha donat una solució a l'entitat afectada perquè passi les vacances a la capital de la comarca de la Safor. Mascarell ha destacat que Gandia "és un destí accessible" que des de fa més de 35 anys té bandera blava, la qual cosa obliga a tenir "especial cura amb els visitants amb discapacitat funcional, física o intel·lectual".

stats