País Valencià 13/10/2021

Detinguda una menor de 16 anys per l'agressió a dues noies trans a València

Les víctimes van rebre cops al cap i puntades de peu, i també els van furtar les carteres i els telèfons mòbils

Ara
2 min
Orgull LGTBIQ+

ValènciaUna menor de 16 anys ha sigut detinguda en relació a l'agressió transfòbica a dues noies ocorreguda a l'avinguda Blasco Ibáñez de València el 2 d'octubre, segons han informat fonts de la Policia Nacional. La menor ha sigut arrestada com a presumpta autora d'un delicte de robatori amb violència agreujat per motius d'odi i un delicte lleu de lesions.

La Policia Nacional ha informat dels fets la Fiscalia de Menors, que ha decretat la llibertat de l'arrestada quan finalitzi la seva declaració. A més, i segons les mateixes fonts, la investigació es manté oberta i hi podria haver noves detencions.

Els fets denunciats per les noies haurien tingut lloc la nit de divendres 1 a dissabte 2 d'octubre a l'avinguda Blasco Ibáñez, quan les dues noies es van separar del grup d’amics amb qui anaven per demanar un got de plàstic a un altre grup format per al voltant de 25 persones que hi havia al mateix parc. Després de dir-los que no les podien ajudar, una noia del grup s'hauria acomiadat de les dues joves trans amb un "Ciao, xiques", moment en què una altra noia es va plantar davant seu per dir-los: "Jo ací no veig cap xica". Una de les denunciants li va respondre: "Esclar que soc una xica". I l'agressora va intentar cremar-la amb una cigarreta. Aleshores la víctima va mirar de fugir amb la seva amiga, però l'agressora l'hauria agafat pels cabells i tirat a terra. En aquell moment, sempre segons el relat de la víctima, tot el grup va començar a agredir-les i a insultar-les: "Travelos de mierda, maricones, que teneis polla". Durant la presumpta agressió, van ser arrossegades per terra, els van estirar els cabells, els van clavar puntades de peu, van rebre cops al cap i els van furtar les carteres i els telèfons mòbils. L'agressió no hauria finalitzat fins que els amics de les dues noies van arribar i les van poder socórrer.

stats