Crisi al Botànic

La diputada Aitana Mas substituirà Mónica Oltra al govern valencià

Era la principal candidata per la seva experiència de portaveu adjunta i per la pertinença al partit d'Oltra

Ara
1 min
La nova vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del govern valencià, Aitana Mas

ValènciaL'executiva de Compromís, a través dels seus portaveus, ha acordat aquest dimecres que la fins ara diputada i portaveu adjunta a les Corts Valencianes, Aitana Mas, substitueixi Mónica Oltra com a vicepresidenta, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu de l'executiu autonòmic.

L'anunci arriba l'endemà de la dimissió d'Oltra, que ha deixat el càrrec arran de la seva imputació en el cas que investiga el possible encobriment del seu departament de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit Luis Eduardo Ramírez. 

La designació de Mas era l'esperada, atès que la dirigent de Crevillent forma part d'Iniciativa del Poble Valencià, la formació d'Oltra i un dels tres partits que conformen la coalició Compromís. Amb la seva elecció es mantenen els equilibris a la coalició amb dos consellers de Més –l'antic Bloc Nacionalista Valencià– i dos d'Iniciativa del Poble Valencià.

Segons ha informat la coalició, l'elecció ja ha estat traslladada al cap del Consell, Ximo Puig, que aquest matí ja havia anunciat que la decisió pertanyia a Compromís i que acceptaria el nom que li proposessin.

stats