País Valencià 25/02/2013

El diputat d'UPyD Toni Cantó diu que la majoria de les denúncies per maltractament són falses

El comentari del parlamentari d'UPyD en el seu Twitter ha aixecat una gran polèmica. El PSOE ha demanat que dimiteixi

Efe
1 min
Captura del compte de Twitter de Toni Cantó

MadridEl diputat d'UPyD per València, Toni Cantó, ha assegurat avui en el seu compte de Twitter que la major part de les denúncies per violència de gènere són falses. Aquest comentari ha desencadenat nombroses reaccions a les xarxes socials, però també entre la resta de partits polítics, que han censurat l'opinió del diputat valencià.

"La major part de les denúncies per violència de gènere són falses. I els fiscals no les persegueixen", afirma Cantó en una entrada a Twitter, en la qual afegeix que "les estadístiques són esbiaixades". En un altre tuit, el diputat d'UPyD pregunta: "Sabies que la UE paga 3.200 euros per cada denúncia per maltractaments? Des del 2004 ens han entrat així 2.080.000.000 euros. Quin govern renuncia a això?".

El diputat explica que aquestes dades li han estat proporcionades per la Federació d'Afectats per les Lleis de Gènere. Aquestes paraules de Toni Cantó han suscitat una gran polèmica, especialment a les xarxes socials, on han arribat a ser trending topic a Twitter.

La secretaria d'Igualtat del PSOE, Purificación Causapíe, ha exigit la "dimissió immediata" de Cantó per "insultar" les dones que són víctimes de la violència de gènere. Considera que, després del seu comentari a Twitter, no pot seguir "ni un dia més" com a diputat.

stats