País Valencià 07/10/2019

El govern valencià concedeix l'Alta Distinció a Francisco Brines, Francis Montesinos, Rosa Serrano i Laura Pastor

El Consell també ha guardonat el pilotari Paco Cabanes 'el Genovés' i la mestra Carme Miquel

Ara
2 min
L'escriptora i editora Rosa Serrano Llàcer

ValènciaEl govern valencià ha concedit l'Alta Distinció de la Generalitat al poeta Francisco Brines Bañó, al dissenyador Francis Montesinos, a l'escriptora Rosa Serrano Llàcer i, a títol pòstum, a l'activista cultural Laura Pastor Collado, membre de la Taula Democràtica del País Valencià en representació del Partit Carlista i única dona que va participar en el grup conegut com Els 10 d'Alaquàs, que incloïa els dirigents dels col·lectius que s'oposaven al franquisme i que van ser detinguts per la policia en aquesta localitat de l'Horta el 24 de juny del 1975 quan redactaven un projecte d'Estatut per al País Valencià.

Així mateix, el Consell ha aprovat atorgar les distincions de la Generalitat als equips de resposta civil i militar per la seva feina durant el temporal de pluja del mes de setembre, al pilotari Paco Cabanes Pastor el Genovés, al soterrador del cementiri de Paterna Leoncio Badía Navarro (a títol pòstum) i a la mestra i pedagoga Carme Miquel i Diego (també a títol pòstum). A més, enguany el Consell vol reconèixer la figura del cantant i compositor alcoià Camilo Blanes Corts, Camilo Sesto, mort recentment, atorgant-li la Distinció d'Ambaixador del País Valencià.

Distincions al Mèrit

Les distincions al Mèrit Empresarial i Social s'han concedit enguany a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), la Caixa Rural d'Oriola, la promotora de l'empresa social A Puntadas Rosa Escandell i la cooperativa Anecoop.

Així mateix, el ple del Consell ha aprovat els premis al Mèrit Científic amb què es reconeix la biòloga María José Sanz, especialista en investigacions sobre el canvi climàtic, i la investigadora oncològica Aurora Bustos, experta en l'aplicació de mètodes d'intel·ligència artificial en la lluita contra el càncer a l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant.

Els premis al Mèrit Cultural corresponen enguany a la ballarina i coreògrafa Sol Picó, a la il·lustradora Ana Penyas, a l'actriu, cantant i pianista Mamen García, a l'il·lustrador i historietista Miguel Calatayud, al contacontes Llorenç Giménez Tarazona (a títol pòstum), a l'Institut Lluís Vives de València (degà dels instituts de secundària valencians) i a les Escoles d'Artesans.

En l'apartat de distincions d'Accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva, el Consell reconeix la feina de l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar (AVAF), la Companyia de les Filles de la Caritat Sant Vicent de Paül de Castelló i l'Associació Valenciana de Mestresses de Cases i Consumidors (TYRIUS).

El Premi Lluís Vives es concedeix enguany als valencians i valencianes que van formar part del grup de primers diputats elegits en les eleccions al Parlament Europeu per Espanya: José Emilio Cervera Cardona, Carmen Llorca Vilaplana, Luis Planas Puchades, Josep Pons Grau, Javier Sanz Fernández, Enrique, Sapena Granell, Teresa Domingo Segarra i Leopoldo Ortiz Climent.

Finalment, les distincions al Mèrit Esportiu són enguany per a l'expilotari de raspall Diego Maldonado Mestre, més conegut com a Malonda II, la directora i gerent esportiva de clubs femenins Dolors Escamilla Pérez, la jugadora de voleibol platja Liliana Fernández Steiner i el jugador de tenis Roberto Bautista Agut.

Aquestes distincions i mèrits s'atorgaran dimecres que ve, Nou d'Octubre, en l'acte institucional que se celebrarà amb motiu de la diada del País Valencià.

stats