País Valencià 09/10/2017

Els grups d'ultradreta no aconsegueixen boicotejar la processó cívica del Nou d'Octubre

El centre de les crítiques han sigut els representants de la coalició Compromís

Ara
1 min
Un membre d'un grup espanyolista increpa els representants de Podem.

ValènciaL'exaltació dels ànims dels sectors més espanyolistes del País Valencià per la situació que es viu a Catalunya no ha aconseguit evitar la celebració de la processó cívica del Nou d'Octubre, l'acte més tradicional de la Diada del País Valencià. Tot i que els grups d'ultradreta com España 2000 o Yomus, la facció més extrema dels seguidors del València CF, i els secessionistes del Grup d'Acció Valencianista i Sempre Regne de València han intentat boicotejar la desfilada de la senyera pels carrers de València, la presència dels cossos policials ha evitat qualsevol tipus d'agressió.

Com és habitual des de fa uns anys, el centre de les crítiques d'aquests grups ha sigut la coalició Compromís, a qui els representants d'aquestes formacions d'extrema dreta acusen de pilotar "la traïció al poble valencià". Junt amb Compromís, també s'ha increpat reiteradament els membres de Podem.

Durant la manifestació s'han escoltat crits com "Mónica Oltra [vicepresidenta del govern valencià], filla de puta" o "Ribó [l'alcalde de València], dimite, el pueblo no te admite". Així mateix, s'ha insultat l'expresident de la Generalitat de Catalunya, amb crits com "Artur Mas, càmera de gas" i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, amb amenaces com "Metralleta al coleta".

Els crits contra Catalunya i els aplaudiments als cossos policials amb lemes com "No esteu sols", ha sigut una altra de les notes dominants de la manifestació.

La processó ha comptat enguany amb un ampli dispositiu de seguretat, i als efectius habituals s'hi han sumat un centenar d'agents de fora de la ciutat de València.

stats