País Valencià 22/07/2017

El pla energètic de la Generalitat Valenciana pretén reduir el consum un 20% el 2020

Comissions Obreres considera el programa "poc ambiciós" i destaca que "no incorpora cap objectiu de reducció d'emissions"

Ara
2 min
El conseller d'Economia, Rafa Climent, amb la directora de l'Ivace, Júlia Company, durant la presentació del pla.

ValènciaLa conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha presentat el Pla d'Energia Sostenible del País Valencià 2020, que pretén aconseguir que el 16% del consum d'energia final provingui de fonts d'energia renovables, incrementar en 260 megawatts la potència elèctrica instal·lada provinent de sistemes d'autoconsum, millorar l'eficiència energètica final un 1,5% interanual i reduir el consum energètic de la Generalitat en un 12%.

El programa inclou quatre àrees específiques associades a cadascun dels objectius. Així, el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica aposta per reduir en l'horitzó del 2020 un 20% el consum energètic.

Per la seva banda, el Pla d'Energies Renovables contempla aconseguir un producció elèctrica amb energies renovables de 5.963 gigawatts hora, el 2020, i aconseguir que "el 50% de tota la potència elèctrica del nostre territori tinga un origen renovable".

Pel que fa al Pla d'Impuls a l'Autoconsum, preveu dotar la major part dels edificis de la Generalitat Valenciana d'instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica per aconseguir una potència total en servei de 20 megawatts situada sobre cobertes d'edificis de titularitat autonòmica, repartits en aproximadament 1.000 instal·lacions.

"Transició urgent"

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que el document és fruit "del nostre convenciment de la necessitat d'una transició urgent cap a un nou model energètic més just i democràtic, eficient i compromès amb el nostre entorn, un nou model basat en les energies renovables i l'eficiència energètica".

CCOO qualifica del pla de "poc ambiciós"

La primera entitat a valorar el pla ha estat el sindicat CCOO, que l'ha qualificat de "poc ambiciós". La central sindical creu que l'objectiu del 26% de producció elèctrica per a energies renovables és "insuficient, si es compara amb altres autonomies, i destaca que el pla no incorpora cap objectiu de reducció d'emissions".

El sindicat apunta, a més, que no es podrà complir l'objectiu 20/20/20 de la Unió Europea de reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, ja que el pla no introdueix cap objectiu respecte a aquesta qüestió ni fa cap referència a l'esborrany de decret del Consell que regula el control d'emissions d'activitats potencialment contaminants de l'atmosfera.

stats