País Valencià 16/05/2019

Enric Morera és reelegit com a president de les Corts Valencianes

Els diputats de Vox han jurat l'escó "por Dios y por España" i acompanyats d'una Bíblia

Ara
2 min
El dirigent de Compromís, Enric Morera, ha sigut reelegit com a president de les Corts Valencianes

ValènciaEnric Morera tornarà a presidir les Corts Valencianes després d'haver aconseguit 52 vots, els corresponents als diputats del PSPV, Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida. No han donat suport a la candidatura del dirigent de Compromís els 37 representants del Partit Popular i Ciutadans, que han votat en blanc, ni tampoc els 10 de Vox, que han votat a favor del seu líder, José María Llanos.

Durant el seu discurs, Morera ha defensat que "cal continuar acostant les Corts Valencianes a la societat" i obrir la institució "de bat a bat a tots els col·lectius". En aquest sentit, el president del Parlament ha garantit que liderarà "totes les adaptacions d'accessibilitat a les Corts per ser un exemple a seguir".

En el seu parlament, el dirigent de Compromís també ha tingut temps per als retrets. Primer, per a tots els diputats, a qui ha demanat "exemplaritat" en l'ús dels recursos. "És reiterada la presència en els mitjans de comunicació de notícies sobre la falta de transparència de les subvencions destinades als grups. No s'entén que des del lloc en el qual es dicten normes d'obligat compliment per al govern, empreses i particulars, no s'apliqui la mateixa norma", ha afirmat Morera.

En segon lloc, el polític valencianista ha sigut més subtil i ha criticat el "menyspreu" fet a les Corts i els seus òrgans de govern. "Aquests dies s'ha posat, i molt, en joc el prestigi d'aquesta institució parlamentària, i això no ho podem permetre", ha defensat el dirigent del Bloc, en al·lusió al portaveu de Compromís, Fran Ferri, que aquesta setmana havia relativitzat la importància que la coalició ostenti la presidència de les Corts.

Maria José Salvador i Jorge Bellver, vicepresidents del Parlament

Pel que fa a les vicepresidències, la candidata del PSPV, María José Salvador, també ha rebut el suport dels 52 representants del govern del Botànic, mentre que Jorge Bellver, del PP, n'ha rebut 37. La composició de la mesa de les Corts l'ha completat la dirigent d'Unides Podem - Esquerra Unida, Cristina Cabedo, que ja ocupa la secretaria primera, i el diputat de Cs Luis Arquillos, que es fa càrrec de la segona.

Vox jura "por Dios y por España"

La nota curiosa de la jornada de constitució de les Corts Valencianes i d'elecció de la mesa del Parlament l'han aportada els diputats de Vox, que han jurat l'escó "por Dios y por España" sobre una Bíblia que han acompanyat d'un crucifix i una imatge de la Mare de Déu.

stats