País Valencià 11/05/2018

L'exlíder del Bloc Nacionalista Valencià defensa al Senat que no hi ha cap irregularitat en el finançament del partit

L'ex secretari general no ha explicat l'origen del correu que qüestiona els comptes de la formació

Ara / Acn
2 min
Enric Morera durant la seva compareixença al Senat.

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha defensat aquest divendres al Senat que no hi ha cap irregularitat ni cap procediment judicial obert sobre el presumpte finançament il·legal del Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària de la coalició Compromís. Morera ha fet aquestes afirmacions durant la seva compareixença a la comissió d'investigació de la cambra alta sobre el finançament dels partits, a la qual ha acudit en qualitat d'ex secretari general de la formació valencianista.

Davant les preguntes del portaveu del Partit Popular a la comissió, Luis Aznar, el dirigent valencianista ha reiterat diverses vegades que la seva organització "no té cap investigació oberta per corrupció derivada del mal ús dels diners públics en cap jutjat", i ha mostrat un certificat del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià per acreditar-ho. Així mateix, l'actual president de les Corts ha insistit que no hi ha cap dirigent del seu partit que estigui sent investigat.

Durant la seva intervenció, i tot i les preguntes d'Aznar, Morera ha defugit explicar l'origen del correu electrònic present en la investigació, en què l'empresa de comunicació i marquèting Crespo Gomar va informar la constructora Metrovacesa d'una presumpta factura per serveis, que estava pendent "d'enviar" a Lluís Miquel Campos, actual cap de gabinet d'Enric Morera i exresponsable d'acció electoral del Bloc: "Aquesta factura cal emetre-la amb data de 31 de març. Anota-la en el full del Bloc i envia-la a Lluís Miquel. Compte, que les dades d'enviament són diferents de les de facturació". L'exsecretari general dels valencianistes no ha volgut valorar el document i ha subratllat que la denúncia "es basa en unes fotocòpies" a les quals no ha atorgat credibilitat. Morera ha remarcat que la denúncia ha estat arxivada, tot i que ha obviat que el motiu ha estat la prescripció del delicte.

Per la seva banda, el senador del PP Luis Aznar ha acusat el PSPV i Bloc de "formar part d'una trama de finançament irregular" amb "factures falses pagades per diverses empreses que eren beneficiàries de projectes del govern de Zapatero". Aznar ha pronosticat que hi haurà "imputats" del Bloc i ha afirmat que el que es coneix en aquest moment és només "la punta de l'iceberg" perquè "la investigació no ha fet més que començar".

El jutjat d'instrucció número 21 de València va iniciar una investigació sobre una documentació policial que apuntava a un presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc en les campanyes electorals del 2007 i del 2011 mitjançant la participació de l'empresa Crespo Gomar, a la qual, suposadament, empreses concessionàries de l'administració haurien pagat serveis a les dues formacions polítiques. Després d'unes primeres investigacions, el jutjat es va inhibir en favor dels tribunals de Madrid, Benidorm (Marina Baixa) i Gandia (Safor).

stats