Corrupció

Envien a judici cinc acusats de pertànyer a la màfia russa, inclòs un lobista del PP d'Altea

La trama tenia contactes amb càrrecs públics i membres de cossos policials

Ara
1 min
Dos agents de la Policia Nacional patrullant.

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 1 de Benidorm ha enviat a judici cinc membres de la màfia russa per "blanquejar diners procedents del crim organitzat exsoviètic". Se'ls acusa de delictes d'organització criminal i blanqueig i la jutgessa subratlla la connivència que aquesta organització criminal hauria mantingut amb dirigents del PP d'Alacant.

Entre els processats per blanqueig, suborn i pertinença a organització criminal hi ha l'advocat rus Alexey Shirokov, establert a la Costa Blanca i a qui la jutgessa qualifica de "lobista" del PP a Altea. Diu que va crear una xarxa de contactes amb càrrecs públics de la província d'Alacant i dels cossos policials per beneficiar els seus clients amb tramitacions de permisos de residència, llicències d'habitabilitat o informació sobre matrícules de vehicles.

Shirokov figura com a autoritzat en comptes bancaris d'empresaris russos sospitosos de blanquejar diners del crim organitzat. Entre els favors que hauria aconseguit dels seus contactes hi ha l'acceleració dels tràmits per renovar el DNI del candidat popular a l'alcaldia d'Altea, Jesús Ballester, o la instal·lació d'uns guals a la urbanització d'un client a través del cap de la Policia Local d'Altea. A part de l'advocat, el jutge també envia a judici Maxim Khakimov, Nikolay Mitryurev, Denys Katana i Mikhail Zhizhin.

La investigació va començar a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció després que es detectessin importants fluxos de diners procedents de Rússia. La xarxa captava "empresaris russos vinculats amb el crim organitzat exsoviètic" per blanquejar diners en construccions i oci a Altea, la Nucia, Eivissa i Formentera. Entre les inversions investigades hi ha parcel·les a Formentera, el projecte Celeste a Altea o una inversió de 70 milions d'euros per adquirir el 50% d'Ushuaia Entertainment a Eivissa.

stats