Un error judicial va permetre la custòdia de compartida del nen assassinat a Sueca

El tribunal de violència contra la dona que va condemnar el pare per maltractaments no va avisar de la sentència el jutjat de família

Daniel Martín
2 min
Façana de la Ciutat de la Justícia de València.

ValènciaEl pare acusat de matar el seu propi fill d'11 anys diumenge a Sueca tenia el règim de visites per veure'l suspès i una ordre d'allunyament en vigor respecte de la mare. Tot i això, alhora també mantenia la custòdia compartida del nen que suposadament va assassinar. Com podia ser? Doncs per la falta de comunicació entre un jutjat de família i un altre de violència contra la dona.

Segons el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, els pares del menor assassinat van presentar el juliol del 2021 una demanda de divorci de mutu acord al jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Sueca, competent en temes de família. I van proposar-hi compartir la custòdia del nen. Un mes més tard, a l'agost, el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca, amb competències en matèria de violència sobre la dona, va fer un judici ràpid contra el pare i el va condemnar per maltractament a vuit mesos d'allunyament de la dona. També li va prohibir comunicar-s'hi i va determinar que la custòdia del menor quedava en mans de la mare. Se suspenia, doncs, qualsevol règim de visites del pare.

Tot i la sentència del tribunal de violència contra la dona, un mes més tard, al setembre, els dos cònjuges van ratificar al jutjat de família el règim de custòdia compartida que havien proposat inicialment. A la sessió, cap dels dos pares va informar el tribunal de l'existència de la sentència que ja fixava la custòdia del menor a favor de la mare i suspenia el règim de visites del pare. El jutjat de violència contra la dona tampoc va comunicar la seva sentència al de família.

Segons informacions de la Guàrdia Civil, qui va avisar dels fets va ser la mare, que va telefonar als Serveis d'Emergència de la Generalitat Valenciana. La dona s'havia desplaçat al domicili de l'home per recollir el fill, que havia passat el cap de setmana amb el pare, però quan va intentar accedir a l'interior de l'immoble ningú li va obrir la porta. Les primeres anàlisis dels fets apunten que l'home hauria fet servir un ganivet de cuina per perpetrar el crim.

stats