País Valencià 15/04/2014

Escola Valenciana denuncia la imposició del castellà en centres on els pares trien majoritàriament ensenyament en valencià

L'entitat assegura que Educació no ha fet cas de l'elecció dels consells escolars dels centres Herrero de Castelló de la Plana i José Alba de la Vilavella

Acn
2 min

ValènciaEscola Valenciana ha denunciat aquest dimarts a través d'un comunicat alguns casos en què el govern d'Alberto Fabra no està respectant la decisió dels consells escolars que opten per conservar la línia en valencià, tot i l'opció majoritària en la matriculació per part de les famílies.

L'entitat assegura que ha tingut accés als primers resultats en algunes escoles públiques després de finalitzar el període d'admissió de matriculació a les escoles en infantil de 3 anys, i afirma que ha pogut constatar que "la consellera d'Educació està aplicant decisions antidemocràtiques que no respecten l'opció lingüística de les famílies".

Segons les dades que aporta l'entitat, en centres com el col·legi Herrero de Castelló de la Plana el govern valencià ha decidit eliminar una línia educativa a causa de la baixa natalitat i per l'augment de la ràtio per aula a 30 alumnes. De les dues línies actuals del centre, una en valencià i l'altra en castellà, el consell escolar ha decidit conservar la línia en valencià però el govern de Fabra ha obligat a mantenir la de castellà. El resultat de peticions de les famílies que volen matricular els fills i filles de 3 anys ha estat de 10 alumnes en valencià i 4 en castellà, segons Escola Valenciana.

L'entitat també posa l'exemple del col·legi José Alba de la Vilavella (Plana Baixa), on el resultat de peticions de les famílies que volen matricular els fills i filles de 3 anys ha estat de 16 alumnes en valencià i 2 en castellà, i on de nou la conselleria d'Educació opta per mantenir l'ensenyament en castellà i deixar el municipi sense ensenyament en la nostra llengua.

Altres casos són el del Col·legi Pare Català de València, on s'està pendent que un jutge dictamini si realitza la suspensió cautelar de la resolució de suprimir una línia en valencià del centre i on s'ha imposat una línia en castellà amb el desacord del consell escolar i de 70 famílies afectades, respecte a 2 famílies que exigien ensenyament en castellà.

En el cas del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs (Horta Oest), el govern de Fabra ha optat per tancar l'escola, tot i que 22 famílies han anat a matricular-hi els seus fills i filles per a infantil de 3 anys el curs que ve i totes han demanat l'opció del programa plurilingüe en valencià.

stats