País Valencià 21/11/2017

Una església valenciana dedica una missa a la memòria de Franco i Primo de Rivera

Una agrupació religiosa de la ciutat de València també homenatja la figura del dictador

Ara
2 min
Accés públic als papers de Defensa, la Fundació Francisco Franco i la Falange

ValènciaL'església de la localitat valenciana de Polinyà de Xúquer (la Ribera Alta) va celebrar anit una missa dedicada a la memòria de Francisco Franco i de José Antonio Primo de Rivera per commemorar l'aniversari de la mort del dictador espanyol i del fundador de la Falange Española.

Aquest fet ha sigut denunciat per la cap de Política Municipal d'Esquerra Unida, Estefanía Candel, que ha dit que "l'acte suposa una exaltació de la memòria del dictador", cosa que, segons Candel, "incompleix la llei de memòria històrica".

En declaracions al diari 'Levante', Candel ha qualificat la missa "d'autèntica vergonya" i ha afirmat que "és lamentable que l'Església accepti aquest tipus d'homenatges que suposen una exaltació del dictador i de persones vinculades a la guerra". De fet, i segons ha denunciat la dirigent d'EU, la d'ahir no és la primera ocasió en la qual l'església de la localitat valenciana dedica una missa a la memòria del dictador.

Homenatge dels Pares Missioners Apostòlics Maria Immaculada

Una altra de les agrupacions religioses que va homenatjar la figura de Francisco Franco en l'aniversari de la seva mort ha estat la parròquia dels Pares Missioners Apostòlics Maria Immaculada del barri de Natzaret de la ciutat de València, una congregació que no està reconeguda per l'Arxidiòcesi de València. En l'ofici religiós, i tal com ha revelat el diari digital 'La Veu', hi van ser presents membres del partit d'extrema dreta, Espanya 2000.

Per justificar la celebració de la cerimònia, el capellà va defensar que l'any 1936 a Espanya regnava el "caos, el desordre social, el saqueig, la crema d'esglésies i els assassinats" i que va ser el dictador qui va restablir "l'ordre" i "la pau".

Vídeo en defensa del llegat de Francisco Franco:

stats