País Valencià 01/05/2018

Esquerra Unida vol tornar a ser protagonista de la política valenciana

La formació pretén aprofitar l'elecció de Rosa Pérez per recuperar visibilitat

Daniel Martín
2 min
La coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez (al centre de la imatge) junt als membres de l'executiva Nahuel González i Esther López Barceló

ValènciaDes que el 24 de maig del 2015 Esquerra Unida del País Valencià no va superar el 4,38% dels vots a les eleccions autonòmiques, i va esdevenir així força extraparlamentària a les Corts Valencianes, la formació que des de dissabte lidera Rosa Pérez no ha aconseguit remuntar el vol i ha patit diverses crisis internes que, com ha reconegut la nova coordinadora general, l'han acostat a "la invisibilitat". No és casualitat que, com admeten a la seu del carrer Borrull, els ciutadans no sàpiguen "què opina la formació dels elements més bàsics de la gestió del govern valencià".

Amb la designació de Pérez, la dirigent d'EUPV amb més presència pública gràcies al seu càrrec com a vicepresidenta quarta de la Diputació de València i responsable d'inclusió social, teatres i memòria històrica de la institució, així com per haver sigut una peça clau en la denúncia de la presumpta corrupció del Partit Popular a l'ens provincial, Esquerra Unida pretén aprofitar la seva penúltima oportunitat per tornar a ser una formació transcendent al País Valencià.

Amb aquest objectiu, tal com ha subratllat Pérez, una de les primeres tasques pendents que haurà de resoldre la coalició serà tancar les "ferides" existents a la formació, en un exercici que ha assegurat que es pot fer "ràpidament". La nova coordinadora general d'EUPV també ha relativitzat aquestes divergències i les ha atribuït al caràcter "molt democràtic" dels partits d'esquerres.

Reeditar A la Valenciana

Pel que fa als comicis electorals del 2019, Pérez ha defensat la reedició de la coalició A la Valenciana amb què Esquerra Unida, Podem i Compromís van concórrer a les últimes eleccions al Congrés de Diputats, el 2016. Una fórmula, no obstant, que a hores d'ara no sembla probable, vistes les reticències de la coalició que encapçala Mónica Oltra.

Rosa Pérez també ha assegurat que li semblen "molt creïbles" els resultats pronosticats per enquestes que, com les del diari digital 'Valencia Plaza' ara fa unes setmanes, li atorgaven un suport del 6,09% dels vots i quatre diputats. Un resultat que, si es reproduís, quasi garantiria que el 2019 al País Valencià es repetís un govern d'esquerres.

stats