País Valencià 18/10/2013

La protesta d'un grup d'estudiants de la Universitat de València interromp una conferència d'un subdirector de l'FMI

La ponència de José Viñals s'ha reprès després d'una mitja hora en què un grup d'estudiants ha llançat crits contra l'organisme com "FMI assassí"

Europa Press
2 min

ValènciaUn grup d'estudiants ha obligat aquest divendres a suspendre durant més de mitja hora la conferència que el subdirector general del Fons Monetari Internacional (FMI) per a assumptes financers, José Viñals, pronunciava en un acte organitzat per la Facultat d'Economia de la Universitat de València després d'irrompre a la sala al crit de "FMI assassí".

La ponència 'L'economia global en transició', pronunciada per Viñals, estava previst que s'impartís a la Facultat d'Economia, però per motius de seguretat el Deganat va decidir traslladar-la finalment a la seu de la Fundació Adeit. Abans de començar l'acte, a l'exterior del recinte, agents de la policia espanyola han identificat els estudiants que esperaven l'arribada de Viñals.

En el moment de l'accés a la sala on havia de celebrar-se l'exposició, han començat els primers incidents quan responsables de la Facultat, ajudats per personal de seguretat, han denegat l'accés a uns estudiants per no ser de la Facultat d'Economia. Els joves es queixaven que se'ls prohibís l'accés malgrat pertànyer a la Universitat de València quan, a més, quedaven seients buits.

Amb tot, la conferència ha començat a porta tancada i, poc després de prendre la paraula Viñals, dos estudiants han començat a xiular i han tallat l'exposició del subdirector de l'FMI. En eixe moment, s'han començat a escoltar forts xiulits des de l'exterior de la sala i a continuació un grup d'uns 30 estudiants han començat a empènyer la porta fins a aconseguir entrar a la sala al crit de "FMI assassí".

L'acte, previst a les 12.00 hores, s'ha hagut de reprendre a les 12.40 hores amb unes paraules de condemna del degà de la Facultat d'Economia, Vicent Soler, en les quals ha mostrat la seva "profunda tristesa" pel succés, ja que "si es discrepa, es discuteix, però no es pot impedir que la gent parli".

Per la seva banda, Viñals, que exerceix de padrí d'una promoció de graduats d'Economia, ha reprès la seva intervenció dient: "Segueix sent un bon dia malgrat aquests incidents que em transporten a temps que jo vaig viure fa moltíssims anys". Durant la seva intervenció, ha vinculat aquests incidents amb el "greu drama" de l'atur que pateix l'estat espanyol.

Un dels estudiants que inicialment ha participat en la protesta ha romàs a la sala escoltant la conferència i a la fi ha fet una pregunta a Viñals, que també va ser alumne de la Universitat de València. En la seva contestació, el dirigent de l'FMI li ha agraït la seva intervenció calmada i ha explicat que "quan la gent parla, hi ha una possibilitat d'entendre's, però quan criden és difícil".

stats