País Valencià 23/02/2022

Expulsen una desena d'alumnes per una agressió homòfoba a un professor

Un grup d'estudiants del centre Les Alfàbegues de Bétera van insultar i llançar objectes al docent al·ludint a la seva condició sexual

Ara
2 min
Les aules de secundària tenen dèficit de professors.

ValènciaAlmenys una desena d'alumnes de l'Institut Les Alfàbegues del municipi valencià de Bétera (Camp de Túria) han sigut expulsats per participar en una agressió amb caràcter homòfob a un docent, segons ha avançat aquest dimecres À Punt i ha confirmat a l'ARA el Sindicat d'Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Els fets, que encara s'investiguen i que podrien provocar noves expulsions o mesures sancionadores, es van produir la setmana passada quan dues alumnes van sortir al pati portant una bandera LGTBI, fet que va propiciar que altres estudiants se sumaren a una manifestació improvisada fins que el professorat els va demanar que aturaren la iniciativa. L'endemà, altres alumnes van acudir al centre amb banderes d'Espanya i van organitzar una mobilització similar, fins que un professor va sol·licitar que l'aturaren. En aquesta ocasió, però, el docent va ser agredit per diversos alumnes, que el van insultar i li van llançar objectes al·ludint a la seva condició sexual.

Des de l'STEPV han vinculat l'agressió al "context polític actual", protagonitzat per "l'auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial". "No es pot abaixar la guàrdia i cal mantindre i, si escau intensificar, el magnífic treball que estan realitzant els centres educatius per fomentar el respecte cap a la diversitat sexual i cap a qualsevol altre tipus de diversitat", han destacat en un comunicat.

Des de la conselleria d'Educació, Cultura i Esport han rebutjat valorar els fets adduint la necessària "protecció de dades" i no han ofert cap informació sobre l'incident, ni sobre les sancions que, de moment, s'han imposat als alumnes. Tot i això, sí que han reconegut que s'ha activat el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (PREVI) i s'ha mobilitzat la Unitat Especialitzada d'Orientació per implantar accions de sensibilització al centre.

Tant l'administració valenciana com l'STEPV han ofert l'assessorament i assistència jurídica gratuïta al docent. A més, aquest dimecres tindrà lloc un claustre extraordinari per analitzar els fets. Per la seua banda, l'alumnat estaria preparant un manifest de suport al mestre agredit.

stats