Intolerància
País Valencià 03/02/2023

L'extrema dreta boicoteja la presentació d'un llibre d'un senador de Compromís

La coalició denuncia la participació de membres del PP de Castelló de la Plana en l'intent de sabotatge

Ara
2 min
Un moment de la presentació del llibre sobre el senador de Compromís, Carles Mulet, que va patir un intent de boicot.

ValènciaUn grup d’extrema dreta va boicotejar aquest dijous la presentació del llibre sobre el senador de Compromís Carles Mulet, a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana. Les protestes també es van dirigir als autors de Carles Mulet, una temporada al Senat (publicat per Onada Edicions), els periodistes Emma Zafón i Jordi Maura, així com a la regidora de Cultura, Memòria Democràtica, Feminismes i LGTBI de l'ajuntament de la ciutat, Verònica Ruiz, a qui l'extrema dreta acusa de prevaricació per la retirada de la creu franquista del parc Ribalta.

Els incidents es van iniciar tan bon punt va començar l'acte, quan una desena de persones van entrar a la sala amb cartells contra Mulet i Ruiz, i els van insultar a tots dos, mentre al rebedor de l’edifici un altre grup els xiulaven i els escridassaven.

Les protestes també van afectar la inauguració de l’exposició Terra marcada, dedicada als cinc anys de treballs d’exhumacions al cementeri de la capital de la Plana Alta, en què han col·laborat el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHC) i l’Ajuntament. En aquest acte, un dels ultres va agredir el membre del GRMHC Joan Lluís Porcar. A la inauguració hi eren presents la diputada de Podem al Congrés, Marisa Saavedra, i la subdelegada del govern espanyol a Castelló de la Plana, Soledad Ten.

Els incidents van propiciar la intervenció de la policia municipal, que va dissoldre la concentració feixista, després de la qual es van localitzar diverses pintades a l’edifici.

Carles Mulet ha afirmat que alguns dels ultradretans que van insultar i agredir els assistents pertanyen a l’equip de la portaveu local del Partit Popular, Begoña Carrasco. En concret, ha citat Javier Torres, membre de la candidatura municipal dels conservadors i de la seva executiva a la ciutat; Carlos Revert Gil, secretari d’àrea d’universitats del PP de Castelló de la Plana, i "Alejandro Sanz Sobrino, amb qui comparteix fotos i comitès de partit". Mulet també va denunciar la presència de Norberto Domínguez, membre de la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians.

"O Carrasco condemna immediatament aquest acte i expulsa del PP aquests tres elements i uns altres que podrà identificar en els vídeos i poden ser també membres del PP, o entendrem que forma part de la seua estratègia de calfar l’ambient de manera intolerable", ha afegit Mulet, que ha defensat que el context actual "no és moment de tebieses, o justificacions, és temps de condemnar el feixisme i la intolerància i prendre mesures".

stats