País Valencià 05/07/2013

Fabra rebaixa el sou dels alts càrrecs de la Generalitat Valenciana un 2,02% per incomplir l'objectiu de dèficit

El País Valencià va finalitzar 2012 amb un dèficit del 3,52% quan el govern espanyol havia limitat l'endeutament a l'1,5% del PIB autonòmic

Acn
1 min

ValènciaEl govern valencià ha aprovat en la seva reunió d'aquest divendres la rebaixa d'un 2,02% del sou de tots els alts càrrecs de la Generalitat Valenciana per l'excés de dèficit durant 2012. Així ho ha anunciat el vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, qui ha explicat que aquesta rebaixa és el resultat de la diferència entre el dèficit obtingut, un 3,52%, i el dèficit autoritzat pel govern espanyol per a l'exercici 2012, un 1,5%.

El vicepresident ha remarcat que la mesura va ser "un compromís del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra" i ha afegit que es tracta de la primera vegada que un govern autonòmic vincula els seus sous al resultats del dèficit. José Ciscar ha explicat que la mesura es pren per atendre a aquest compromís, ja que finalment el dèficit va ser de 3,52% "tot i l'important esforç d'estalvi, de 2.000 milions d'euros, i un sistema de finançament que és injust".

La quantitat que el govern valencià preveu estalviar amb aquesta rebaixa de sous és de 155.433 euros a l'any. La reducció dels sous es produirà entre els mesos de juny i desembre d'enguany, segons ha explicat Ciscar.

stats