País Valencià 12/01/2015

Feliu Ventura promou la celebració d'una 'Festa Ovidi Montllor' per commemorar els 20 anys de la mort del cantant alcoià

El cantautor anima a organitzar trobades arreu el País Valencià per "retornar a l'Ovidi l'estima i el compromís que ell va tindre amb el seu poble"

Acn
2 min
El cantant de Xàtiva Feliu Ventura vol que es recorde la figura d'Ovidi Montllor en el 20è aniversari de la seva mort.

ValènciaEl cantant Feliu Ventura ha fet aquest dilluns una crida a organitzar una 'Festa Ovidi Montllor' arreu del País Valencià coincidit amb el 20è aniversari de la mort del cantant alcoià. A través d'una carta enviada als mitjans de comunicació, amb el títol 'Celebrem Ovidi Montllor. Carta de convit', Ventura assenyala com a font d'inspiració les 'Festes Estellés' impulsades per l'escriptor Josep Lozano per recordar la figura del poeta Vicent Andrés Estelles. "És hora que el país retorni a l'Ovidi l'estima i el compromís que ell va tindre amb el seu poble: altre cop de part dels bons ", manifesta el cantautor de Xàtiva.

"Ovidi Montllor representa en carn viva el compromís amb el seu poble i amb la seua cultura i llengua però també representa el seu compromís amb els treballadors i la llibertat. Oblidar Ovidi és buidar de sentit, una per una, aquestes paraules", indica la carta enviada als mitjans.

Feliu Ventura recorda que el 10 de març farà 20 anys que Ovidi Montllor "se'n va anar de vacances i el trobem a faltar". El cantant afegeix que pel desè aniversari de la seva mort es va organitzar 'L'Any Ovidi' amb centenars de trobades i homenatges per tot el país "i molta gent va descobrir i redescobrir un dels nostres cantants més estimats. De manera espontània es va estendre la seva figura i obra i va calar definitivament en la vida de moltes persones".

En aquest sentit, indica que pel 20 aniversari "ja torna a tocar [fer una festa]" i manifesta la seva voluntat de convidar a celebrar l'Ovidi amb la 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances' a la manera de les festes Estellés que impulsa l'escriptor Josep Lozano en record del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés.

"Que cada poble i ciutat tingui aquest any una 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances' amb gent reunida per a recordar l'obra d'Ovidi: les cançons, els poemes, les pel·lícules, el teatre,... o simplement brindar i menjar per ell", insta Feliu Ventura. El cantant afegeix que aquesta festa es podria fer seguint vers per vers la cançó de 'Les meues vacances' o "sense més indicacions ni límits que la imaginació dels organitzadors de cada 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances'".

stats