País Valencià 06/04/2015

El festival Feslloch dedicarà l'edició de 2015 a l'artista alcoià Ovidi Montllor

Toti Soler, La Gossa Sorda, Els Amics de les Arts i Els Catarres, primeres confirmacions del cartell del festival organitzat per Escola Valenciana

Acn
2 min
Cartell del Feslloch 2015

ValènciaEl festival Feslloch dedicarà l'edició d'enguany a la commemoració del 20è aniversari de la mort del cantant Ovidi Montllor, segons ha informat Escola Valenciana a través d'un comunicat. L'entitat, que organitza el festival de música amb l'Ajuntament de Benlloch, a la comarca de la Plana Alta, l'associació cultural Pitxurull i Reviscola, ha fet públiques les primeres confirmacions entre les quals es troba la presència del guitarrista Toti Soler, company d'Ovidi Montllor, així com els noms de La Gossa Sorda, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Zoo o Aspencat. La novena edició del festival se celebrarà entre el 9 i el 11 de juliol a Benlloch.

L'organització ha confirmat 25 grups i solistes i anuncia que encara queden alguns més per confirmar. Segons explica la nota de premsa, la voluntat del festival ha estat la d'ampliar els estils musicals "per donar cabuda al màxim nombre de grups emergents i garantir la presència de formacions valencianes consolidades i àmpliament estimades pel públic".

Escola Valenciana assenyala que una de les grans apostes dels organitzadors del festival ha estat comptar amb Toti Soler, que va ser company d'escenaris d'Ovidi Montllor amb la seua inconfusible guitarra. Soler interpretarà cançons de l'Ovidi acompanyat per la veu de Gemma Humet.

Entre els confirmats estan també Els Amics de les Arts, que enguany acompleixen 10 anys de carrera musical i que visiten per primera vegada el Feslloch. Un altre dels grups catalans que s'afegeix al cartell són Els Catarres, amb el seu nou disc 'Big Bang'. A això cal afegir Aspencat, que realitzarà un dels seus últims concerts abans de posar-se a gravar nou disc, també el fenomen Zoo i 'La polseguera' de La Gossa Sorda visitaran el Feslloch 2015.

Arrap, Buhos, Contratempo, Ebri Knight, Égalité, El Blüe, El Diluvi, Júlia, Komfusió, Meteor, Mai Mai, Mox, Néstor Mont, Pepet i Marieta, Smoking Souls, Talps, Tardor, Va de Bo i Rafa Xambó són la resta de propostes confirmades fins ara per a una edició "que busca l'eclecticisme musical i la qualitat del directe perquè el públic tingui l'oportunitat de gaudir en tres dies d'un ampli ventall del panorama musical en valencià".

Espai Ovidi

Ovidi Montllor tindrà una forta presència temàtica en l'edició 2015 del Feslloch. L'organització ha anunciat que l'escenari principal del festival passarà a dir-se Escenari Ovidi a partir d'ara. Durant el festival es presentarà el llibre 'Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula', amb la intervenció de l'autor, l'alcoià Jordi Tormo.

stats