País Valencià 10/04/2018

La 40a edició del festival de creació i experimentació sonora Ensems estarà dedicada a Carles Santos

La programació inclourà una exposició commemorativa dels 40 anys del festival

Ara
1 min
Carles Santos

ValènciaEl festival sonor Ensems de València, el més antic de l'Estat, ha presentat la 40a edició, que es prolongarà des d'avui fins al 29 d'abril sota el lema "Camins de l'escolta" amb l'objectiu que la ciutadania s'acosti a la música de nova creació i a l'experimentació sonora.

La programació del festival inclourà una exposició commemorativa dels 40 anys de l'Ensems, que s'inaugurarà aquest dijous a La Nau de la Universitat de València i que pretén donar a conèixer la trajectòria d'aquest festival.

Dedicada a Carles Santos

El conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha explicat que la 40a edició està dedicada al músic valencià, Carles Santos, i que el Centre del Carme acollirà un concert protagonitzat per cinc dones que van acompanyar el també compositor en diversos moments de la seva trajectòria. A més, una de les novetats d'aquesta edició ha sigut la programació durant tres dies de la peça 'Tocatico-Tocatà', una creació del músic valencià dirigida al públic infantil.

Els impulsors del festival, que enguany compta amb un pressupost de 235.000 euros, el més alt de la seva història, han defensat que l'Ensems "suposa un element fonamental per posicionar el territori valencià en els circuits més innovadors i a l'avantguarda de les programacions musicals de nova creació a Europa i el món.

stats