Racisme
País Valencià 01/02/2023

La Fiscalia demana que es jutgi l'exinspector de la Policia Nacional que va equiparar delinqüència amb immigració

L'organisme creu que les seves paraules podrien ser constitutives d'un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques

Ara
1 min
Un moment de la intervenció de l'excomandament policial Ricardo Ferris en un acte sobre Immigració i Ciutadania organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola i el grup parlamentari de Vox en les Corts Valencianes.

ValènciaLa secció especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat que es jutgi l'ex inspector en cap de la Policia Nacional a València, Ricardo Ferris, per un suposat delicte d'odi per haver equiparat "immigració amb delinqüència" i haver atribuït "tots els delictes [que es cometen] a les persones estrangeres".

L'excomandament, que després de ser expedientat per aquestes paraules va sol·licitar passar a segona activitat [situació laboral que equival a una prejubilació], va participar el 14 d'octubre en un acte sobre immigració i ciutadania organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola i el grup parlamentari de Vox a les Corts Valencianes. Durant la seva intervenció, va criminalitzar la població immigrant i va atribuir "tots els delictes a les persones estrangeres". Ferris també va afirmar que "fa uns cinc anys que no es treballa amb delinqüents nacionals". A més, va fer broma sobre la qüestió a l'assegurar que quan detenen algun ciutadà de nacionalitat espanyola "en comptes de portar-lo al jutjat" haurien de traslladar-lo "al centre d'espècies protegides del [Parc Natural del] Saler".

Al novembre, la Fiscalia Provincial de València ja va obrir diligències contra l'exinspector i ara ha sol·licitat que s'iniciï un procediment penal perquè els fets denunciats podrien ser constitutius d'un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

stats