La Generalitat Valenciana donarà 300 euros als autònoms per compensar la pujada dels costos energètics

El Consell també concedirà ajudes de fins a 400.000 euros a les empreses que facin un gran ús del gas

Ara
1 min
Els autònoms han donat feina a 107.248 treballadors fins al juny.

ValènciaLa Generalitat Valenciana concedirà una ajuda de 300 euros als treballadors autònoms perquè puguin pal·liar part dels efectes de la pujada dels costos energètics generada per l'increment del preu de l'electricitat, el gas, la benzina i el gasoil. La mesura l'ha anunciada aquest dijous el cap del Consell, Ximo Puig, durant la sessió de control a l'executiu celebrada a les Corts.

El govern valencià té previst aprovar l'ajuda abans que finalitzi aquest mes de juny amb l'objectiu d'iniciar l'abonament dels 300 euros a partir del juliol. Per finançar aquest pla, la Generalitat hi destinarà 45 milions d'euros.

També per reduir l'impacte de l'encariment dels costos de producció en el sector de la indústria, el Consell té previst aprovar ajudes de fins a 400.000 euros a les empreses que facin un gran ús del gas en la seva cadena de producció. Per finançar la iniciativa, l'executiu té previst consignar una partida de 50 milions d'euros. La mesura se suma al paquet d'ajudes aprovat al març pel govern espanyol per fer front al xoc econòmic i que també preveia bonificacions de fins a 400.000 euros.

L'anunci del govern valencià arriba l'endemà que la Comissió Europea hagi donat llum verda a l'excepció ibèrica sol·licitada per Espanya i Portugal. Aquest mecanisme "temporal i excepcional" és el que ha de permetre rebaixar la factura de la llum durant els pròxims dotze mesos, tal com van acordar els dos països amb l'executiu comunitari. En concret, el govern espanyol estima que l'anomenada excepció ibèrica rebaixarà entre un 15% i un 20% el rebut de la llum de les famílies.

stats