País Valencià 23/02/2021

La Generalitat Valenciana permetrà la reobertura de les terrasses a partir de la setmana que ve

El Consell no ha avançat si modificarà l'horari del comerç ni si mantindrà la prohibició de les reunions a casa entre bombolles de convivència diferents

Ara
1 min
Dirigents de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la seva reunió amb els representants del sector de l'esport

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu que a partir del pròxim 2 de març, dia en què finalitzen les restriccions vigents al País Valencià des del 21 de gener, els bars, restaurants i locals d’oci puguin reobrir les terrasses amb el 50% d'aforament. Així ho ha traslladat aquest dimarts el departament que dirigeix Ana Barceló a les patronals del sector, que han considerat la mesura insuficient. Els restauradors reclamen que totes les activitats que es desenvolupin a l'aire lliure ho puguin fer "sense cap tipus de restricció, més enllà de l'aplicació de les mesures covid i la distància de seguretat". Igual que en l'hostaleria, el Consell també seria favorable a permetre la reobertura de les instal·lacions esportives per a la realització d'activitats a l'aire lliure.

El que no ha avançat l'executiu és si modificarà l'horari del comerç, que, a excepció dels establiments essencials, com els supermercats, actualment ha de tancar a les 18 h. Tampoc ha explicat si mantindrà la prohibició de les reunions a casa entre bombolles de convivència diferents.

Gairebé segura és l'eliminació a partir de la setmana que ve del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana. Per contra, es mantindria el tancament perimetral a nivell autonòmic. La concreció de totes les noves mesures es produirà en la reunió de la mesa interdepartamental que se celebrarà dijous a les 18 h.

stats