País Valencià 25/11/2021

El govern valencià aprova un certificat covid per a espais amb aforaments de més de 50 persones

Ximo Puig defensa que "no existeix el dret a contagiar els altres" ni tampoc "la llibertat de saturar els hospitals"

Ara
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, amb un mostra del certificat covid en format paper

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar aquest dijous la decisió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant el Coronavirus de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) la implantació del certificat covid obligatori per entrar a l'interior de bars, restaurants, locals d'oci i espais destinats a activitats recreatives i d'atzar amb aforaments superiors a 50 persones. També es demanarà el document per visitar centres hospitalaris i residències, així com per a esdeveniments, celebracions i festivals de música, tant en espais tancats com a l'aire lliure, quan no sigui factible l'ús de la màscara en tot moment.

Acompanyat de la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, Puig va expressar la seva confiança que el Consell rebrà el vistiplau del TSJPV, ja que entén que la mesura és "proporcional, necessària i d'urgència" i té com a objectiu "protegir la salut de la població i garantir el dret més fonamental de tots: el dret a la vida".

Puig va afegir que la implantació del certificat covid persegueix "generar espais més segurs" i "convèncer i animar" les persones no vacunades "perquè facin el pas responsable i assenyat [de la vacunació], que ja han fet 9 de cada 10 valencians". "La llibertat té uns límits. No existeix el dret a contagiar els altres. No existeix la llibertat de saturar els hospitals", va emfatitzar.

Sobre el certificat covid, Puig va detallar que es podrà aconseguir acreditant "la vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores, un test d'antígens en les últimes 48 hores o la superació de la malaltia en els últims sis mesos". Pel que fa a la duració de la mesura, el cap del Consell va avançar que tindrà una vigència de 30 dies naturals, amb l'objectiu que s'apliqui durant les festes de Nadal i Cap d'Any.

Cartell identificatiu i règim sancionador

Per fer complir la norma, a l'entrada dels locals on calgui sol·licitar el certificat covid s'instal·larà un cartell identificatiu i les persones que hi desitgin accedir hauran de presentar el document –en paper o mitjançant el telèfon el mòbil–, juntament amb el seu DNI o un document acreditatiu de la seva identitat. L'incompliment de l'obligatorietat de disposar del certificat covid estarà subjecte a un règim sancionador específic que aprovarà pròximament el Consell mitjançant un decret llei.

stats