El govern valencià obre la porta a exigir estar vacunat per treballar en una residència de gent gran

Afirma que amb un 96% del personal immunitzat la mesura ara no és necessària, però que sí que podria ser-ho en el futur

Daniel Martín
1 min
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la seva compareixença aquest dimecres a les Corts Valencianes

ValènciaLa vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, va assegurar aquest dilluns que l'executiu podria exigir "en algun moment" la vacunació obligatòria als futurs professionals que s'incorporin a llocs de treball en el sistema sociosanitari.

Oltra ha explicat que no creu que aquesta mesura sigui necessària en aquest moment, ja que el 96% del personal sociosanitari que treballa al País Valencià ja està vacunat. No obstant això, ha precisat que un dels requisits per a les noves incorporacions podria ser, a més de la formació, "el de la vacuna". "Ho anirem mirant a mesura que avanci la situació", va afegir la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Les declaracions de la vicepresidenta del Consell es van produir just quan una residència de gent gran de Navarrés (Canal de Navarrés) pateix un nou brot de coronavirus que afecta 45 dels seus 57 residents i 12 treballadors. També coincideixen amb el debat en l’àmbit estatal i internacional sobre si la vacunació ha de ser obligatòria per accedir a certs llocs de treball o sectors amb una important interacció social com el transport públic, la restauració o els espais d'oci.

stats