Societat 07/08/2021

La justícia andalusa tomba el Certificat Covid per accedir als locals d'oci nocturn

Ara
1 min
Un membre de la tripulació d'un vaixell revisant uns Certificats Covid, en una imatge cedida per la Comissió Europea

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha dit no a l'exigència del Certificat Covid per accedir a l'interior dels establiments d'oci nocturn i restauració, tal com havia demanat el govern autonòmic. No veu clares la necessitat i idoneïtat d'una mesura que, segons els magistrats, "afecta tant el dret a la intimitat com el dret a la no discriminació".

El pronunciament del tribunal andalús no és el primer revés dels jutges a la mesura. A les Canàries, el TSJ va ser el primer a tombar el requisit del Certificat Covid per entrar als establiments d'oci i restauració. Ara mateix, Galícia és l'única comunitat on és obligatori presentar el certificat que acredita que s'està vacunat o es té una prova diagnòstica negativa si es vol consumir a l'interior dels locals.

La Junta d'Andalusia ha rebut amb disgust el pronunciament i lamenta "la disparitat de criteris" i la situació de "desemparament legal" de les comunitats autònomes a l'hora de gestionar la pandèmia. "Segueixo pensant que el Certificat Covid és una cosa a la qual ens hem d'habituar perquè s'utilitzarà cada cop més", ha dit el vicepresident i conseller de Turisme andalús, Juan Marín, després de conèixer la decisió del tribunal. "No podem posar portes al camp".

stats