El govern valencià aprova un pressupost per al 2019 un 10% superior al del 2018

El Consell ha destacat que els comptes podrien augmentar encara més si s'eleva el sostre de dèficit

Els pressupost de la Generalitat Valenciana per a l'any vinent ascendirà fins als 22.092 milions d'euros, cosa que suposa un increment del 10,7% respecte als comptes del 2018, dels quals 16.706 milions, un 9,9% més, estaran destinats a despeses que no inclouen el pagament del deute.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha presentat els comptes aquest migdia al costat del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha defensat que tot i l'important increment del pressupost, són uns comptes "sòlids" que demostren la "ferma voluntat de seguir governant per a les persones".

Per la seva banda, Vicent Soler ha explicat que es tracta d'un pressupost "obert" perquè una previsible flexibilització del dèficit fins al 0,3% del PIB, tal com ahir Ciutadans es va mostrar disposat a debatre al Congrés de Diputats, permetria incrementar el volum de crèdits sol·licitats pel govern valencià.

Habitatge, la conselleria que més creix, amb un 32,8% més

Pel que fa als recursos que rebrà cada conselleria, i tal com va explicar ahir el diari ARA, les que més creixen són la d'Habitatge, amb un 32,8% més i un pressupost de 516,8 milions d’euros, i la de Transparència, amb 52 milions d'euros, un 30,4% més que aquest 2018. La conselleria que ocuparà el tercer lloc és la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb un augment del 27,7% i 1.528 milions d’euros disponibles. Tot i aquests increments, els departaments que disposaran de més finançament són els de Sanitat, amb 6.635 milions, i Educació, amb 5.121 milions.

À Punt no augmenta pressupost

Pel que fa al pressupost d'À Punt, la radiotelevisió valenciana no disposarà de més recursos que aquest 2018, tal com havia sol·licitat el consell rector de la corporació, que havia reclamat 69 milions, i s'haurà de conformar amb 55.

Tràmit parlamentari

Després de la seva aprovació pel Consell, els comptes ara hauran de ser debatuts a les Corts Valencianes, amb la possible introducció d'esmenes. Amb tot, la seva aprovació, després de l'acord fet públic ahir per PSPV, Compromís i Podem, sembla garantida.