País Valencià 19/10/2012

La dissolució de 46 empreses públiques de la Generalitat Valenciana deixarà 3.000 treballadors al carrer

El govern valencià ha aprovat avui el decret que regula la reestructuració del sector públic i que suposarà un estalvi de 300 milions d'euros

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl ple del govern valencià ha donat avui el vistiplau al decret que regula la reestructuració del sector públic i empresarial valencià i que comportarà l'acomiadament de gairebé 3.000 treballadors. Segons ha explicat aquest matí en roda de premsa el conseller d'Hisenda, Máximo Buch, la intenció del govern valencià és finalitzar abans d'acabar l'any el procés de dissolució de bona part de les 76 entitats públiques actuals i mantenir-ne únicament 25. Així doncs, del total de 7.555 treballadors d'aquestes entitats, uns 3.000 –el 40% aproximadament– seran acomiadats.

Aquest procés, que va començar mesos després que Alberto Fabra assumís el càrrec de president de la Generalitat Valenciana, ha comportat un estalvi en els pressupostos de 2012 de 1.000 milions d'euros, als quals cal sumar-ne uns 300 més per a l'any 2013. Tot, però, no és estalvi, atès que el govern valencià haurà de gastar entre 70 i 90 milions d'euros per formalitzar els acomiadaments dels quasi 3.000 treballadors que es quedaran sense feina a partir del proper any, segons ha confirmat el mateix conseller d'Economia.

A aquests treballadors cal sumar-hi els d'altres empreses públiques també sotmeses a expedients de regulació d'ocupació (ERO), com és el cas de Radiotelevisió Valenciana, que deixarà 1.198 treballadors més al carrer.

stats