País Valencià 24/04/2013

El ple de Paterna decideix per unanimitat dedicar un carrer al jove assassinat Guillem Agulló

El govern municipal del PP dóna suport a la proposta de Compromís, mentre que els populars a les Corts Valencianes neguen atorgar un reconeixement al jove assassinat

Ara
1 min

ValènciaL'Ajuntament de Paterna ha decidit, per unanimitat, dedicar un carrer al jove Guillem Agulló, assassinat ara fa 20 anys per un membre de l'extrema dreta. Tant el Partit Popular, que governa a aquesta localitat de l'Horta de l'Oest, com el PSPV-PSOE i Esquerra Unida del País Valencià, han donat suport a la moció presentada per Compromís per "perpetuar la memòria" del jove mort el 1993. Paterna tindrà un carrer que portarà el nom de Guillem Agulló, veí del municipi de Burjassot.

El regidor de Compromís, Juanma Ramón, s'ha felicitat pel consens aconseguit per aprovar aquesta moció, "que permetrà que no s'oblidi Guillem Agulló" i que suposa el compromís de tots els grups polítics de no autoritzar "la celebració de cap acte amb connotacions feixistes, racistes i homòfobes". "Un acord que evitarà que episodis com el que ha viscut l'alcalde de Burjassot amb España 2000 no tornin a produir-se", ha assenyalat Ramón.

Aquest acord arriba, casualment, el mateix dia que el PP ha rebutjat a les Corts Valencianes instar el govern valencià a atorgar l'alta distinció de la Generalitat Valenciana a Guillem Agulló. Segons la diputada del PP Angélica Such, el seu grup ha votat en contra de la proposició no de llei presentada al parlament valencià per Esquerra Unida perquè les Corts Valencianes no és la institució que ha de reclamar aquestes distincions.

stats