País Valencià 06/09/2017

Els hospitals valencians operaran els dissabtes per reduir les llistes d'espera

Montón assegura que el Partit Popular va deixar en 2015 una borsa oculta de més de 10.000 pacients

2 min
Un grup de professionals durant una operació

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, va anunciar ahir la programació d'activitat quirúrgica els dissabtes a la xarxa pública sanitària valenciana per reduir el nombre de pacients en llista d'espera per a una intervenció quirúrgica no urgent.

La consellera va subratllar aquesta mesura abans de la reunió de treball que va mantenir a l'Hospital de Vila-real amb els gerents dels centres públics de gestió directa del País Valencià i l'equip directiu del seu departament. En la trobada es van abordar els pròxims objectius de la conselleria i es va fer balanç de les iniciatives desenvolupades fins ara, com el pla de dignificació d'infraestructures, la universalitat de l'atenció o els ajuts davant els copagaments.

Montón també va defensar la feina feta pel seu departament en l'àmbit de les llistes d'espera: "Hem eliminat la comptabilitat B, ja no es menteix pel que fa a la llista d'espera. El Partit Popular va deixar en 2015 una borsa oculta, una comptabilitat B de més de 10.000 pacients i 3,5 milions de dies de demora, i això ja no es fa. A més, apostem per la informació directa, individualitzada i personalitzada de cada pacient i ja són més de 40.000 valencians i valencianes els que han accedit a aquesta informació individualitzada per saber quant de temps tenen de demora per a la seva intervenció quirúrgica".

A la reunió també es van analitzar els reptes de futur de la conselleria, fixats en la recent trobada del Consell a Ademús, on destaquen l'impuls de l'atenció domiciliària farmacèutica per a persones dependents en situació de vulnerabilitat especial, l'estratègia de lluita contra l'hepatitis i la declaració del País Valencià com a espai cardioprotegit amb un decret de regulació de l'ús dels desfibril·ladors.

stats