País Valencià 29/09/2017

Imputen l'alcalde d'Alacant per fraccionament de contractes

Gabriel Echávarri ha dit que no deixarà el càrrec perquè "no hi ha delicte"

Ara
2 min
El ja exalcalde d'Alacant Miguel Valor (esquerra) dona la vara de comandament de la ciutat al socialista Gabriel Echávarri. / EFE

ValènciaL'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, haurà d'acudir a declarar al jutjat d'instrucció número 9 de la ciutat el pròxim divendres 6 d'octubre en qualitat d'investigat per unes presumptes irregularitats en el fraccionament de contractes de la regidoria de Comerç.

Echávarri ha anunciat que acudirà avui mateix a la magistratura per obtenir una còpia de la denúncia presentada pels grups municipals de Ciutadans i el Partit Popular. Així mateix, ha assegurat que la denúncia busca la seva dimissió i que ell no deixarà el càrrec perquè "no hi ha delicte".

En un comunicat, Echávarri ha afirmat que desconeix "el contingut" de la denúncia i ha subratllat que "tota denúncia té dues parts obligades: ratificació i declaració", fet pel qual ha remarcat que la citació "era previsible".

Amb tot, l'alcalde d'Alacant ha reiterat que "no hi ha delicte" i ha assegurat que "mentre no tingui la denúncia no té sentit fer més declaracions". Echávarri també ha manifestat que "tots els tècnics que han passat per la comissió de Comerç han assegurat que no hi havia delicte, en qualsevol cas, una infracció administrativa". Així, s'ha mostrat "absolutament tranquil" perquè el cas, que afecta 25 factures, es va esmenar quan va sol·licitar "la nul·litat del procediment".

Peticions de dimissió

A banda dels partits denunciants, Ciutadans i PP, el primer dirigent a exigir responsabilitats ha estat el secretari de Podem al País Valencià, Antonio Estañ, que al seu compte de Twitter ha assegurat que "per responsabilitat política ha de dimitir".

Junt amb ell, la portaveu municipal de Ciutadans a Alacant, Yaneth Giraldo, ha exigit a Echávarri "coherència política", i per això ha explicat que, des de Cs es demanaran "les responsabilitats corresponents després de la resolució judicial".

"Es tracta d'un assumpte greu i una frivolitat per part de l'alcalde restar-li importància, més encara quan la jutge ha donat celeritat a la tramitació. Echávarri hauria de ser una mica més humil i recordar els atacs que al seu dia va llançar contra persones investigades", ha afegit Giraldo.

stats