País Valencià 15/01/2020

L'aeroport d'Alacant continuarà tancat fins dijous a causa de l'incendi que n'ha cremat part de la coberta

El foc, que no ha causat ferits, ja es troba controlat

Efe
1 min
Imatge de l'incendi que ha obligat a tancar el trànsit aeri a l'aeroport d'Alacant-Elx

AlacantL'aerport d'Alacant-Elx continuarà tancat al trànsit aeri fins a, almenys, aquest dijous a les 12 h a causa de la complexitat de les tasques d'extinció de l'incendi que n'ha afectat una de les cobertes de la terminal d'embarcament de l'aeròdrom. El foc no ha causat danys personals però sí ha obligat a evacuar la instal·lació i a tancar-la al trànsit aeri aquest dimecres.

Fonts aeroportuàries han avançat a Efe que s'ha establit un gabinet de crisi que es reunirà aquest dimecres a la nit i de nou dijous a les 8 h per fer un seguiment de les tasques d'extinció i determinar si s'obrin les pistes a les 12 h d'aquest dijous, o si es retarda encara més l'obertura.

El trànsit aeri segueix suspès temporalment, cosa que ha obligat a fer dues desviacions fins al moment, una a l'aeroport de València i una altra al de la regió de Múrcia. Segons el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), no hi ha constància de ferits per l'incendi.

L’aeroport tenia programats 125 vols per aquest dimecres, dels quals n’han operat 63. Per tant, hi podria haver afectats milers de passatgers. A hores d'ara, l’aeroport no admet vols d’arribades i només estan operant les sortides.

L'incendi s'ha originat per causes encara desconegudes cap a les 14.30 hores en una zona de la coberta i s'ha evacuat tant els passatgers com els treballadors com a mesura de precaució. Les flames han calcinat un fals sostre i, malgrat que ja s'ha donat per controlat, el foc encara no està apagat i les tasques se centren, més enllà de sufocar-lo, en ventilar la terminal per l'intens fum.

stats