País Valencià 27/03/2013

Identifiquen dos menors com a presumptes autors de l'incendi declarat diumenge a Barx

La investigació està mirant de determinar si uns petards haurien causat el foc que ha assolat 266 hectàrees

Efe
1 min

ValènciaDiversos agents de la Guàrdia Civil han identificat dos menors, d'edats compreses entre els 12 i els 15 anys, per la seva possible relació amb l'origen de l'incendi forestal declarat aquest diumenge a la localitat valenciana de Barx (la Safor). La investigació continua a hores d'ara oberta, i mira de determinar si uns petards van poder originar el foc. Actualment, l'incendi està controlat i els bombers tracten d'extingir-lo, després que les flames han assolat 266 hectàrees.

El conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, ja va anunciar dilluns passat l'aparició de "restes de molts petards" a la zona on es va iniciar l'incendi, i va remetre a un posterior "informe concloent".

L'incendi forestal, el quart sinistre d'aquestes característiques ocorregut en l'última dècada que es registra en el massís del Montdúver, a la comarca de la Safor, es va declarar a les 17.37 hores de diumenge passat. El foc va obligar a l'evacuació, com a mesura preventiva, de dues urbanitzacions, a Barx i a Simat de la Valldigna, i de les 168 persones del geriàtric de Barx.

Dilluns a les 19 hores, els bombers van declarar controlat l'incendi, tot i que estan treballant a la zona tres brigades, dues dotacions i dos camions de bombers refrescant el terreny per evitar que les flames puguin revifar.

stats