25 persones rescatades en els forts aiguats que afecten el nord del País Valencià

Castelló de la Plana, amb 150 litres, ha registrat el dia més plujós fora d'un mes de tardor

Les fortes precipitacions que des de dilluns a la tarda s'han registrat al nord del País Valencià han provocat inundacions en zones residencials de costa de municipis com Almassora, Orpesa o Borriana que han exigit la intervenció dels Bombers del Consorci de Castelló, que han hagut de rescatar 25 persones.

La pluja ha deixat xifres rècord com l'aigua acumulada a Castelló de la Plana, que amb 150 litres ha registrat el dia més plujós fora d'un mes de tardor. A aquesta efemèride cal sumar-hi la dada que ahir dimarts va ser la jornada amb més precipitacions a la capital castellonenca des que l'any 1976 l'observatori es va traslladar a la localitat veïna d'Almassora.

A més dels 150 litres acumulats a Castelló, les precipitacions han sigut també molt elevades en municipis com la Pobla Tornesa amb 198, Benicàssim amb 152, Vila-real amb 133, Vilafamés amb 130 o Benafigos amb 122. A Orpesa ahir es van recollir prop de 50 litres per metre quadrat en una hora, 150 durant tot el dia.

La forta precipitació ha inundat carrers, en una situació que es podria repetir durant les pròximes hores. Barrancs com el de Cervera o rius com el Montlleó van ben plens com a conseqüència dels importants aiguats registrats en comarques interiors com l'Alt Millars o l'Alcalatén i podrien desbordar-se en les zones de costa. 

Neu a l'interior

A més de la pluja a les zones de costa i a les planes del nord del País Valencià, la borrasca també ha deixat neu a les comarques de l'interior com  els Ports, l'Alt Maestrat, l'Alt Palància i l'Alcalatén, on s'acumulen més de 15 centímetres de gruix.

Les precipitacions d'aquest dimarts i dilluns se sumen a les acumulades en tot el País Valencià durant la segona quinzena de març, en el que ha sigut un mes més humit i fred del que és habitual.

El + vist

El + comentat