País Valencià 21/01/2013

Investigadores valencianes creen unes llaminadures que no provoquen càries

El següent repte de l'Institut d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València és afegir al producte un valor nutricional

Efe
2 min
Dues de les investigadores que han creat la llaminadura saludable. / UPV

ValènciaInvestigadores de la Universitat Politècnica de València (UPV) han desenvolupat una nova fórmula per a l'obtenció de llaminadures saludables, en concret les llepolies anomenades 'núvols de sucre', amb propietats prebiòtiques i que no provoquen càries. Segons el comunicat de la UPV, la nova formulació permet obtenir un producte que no provoca pujades de sucre en sang pel seu baix índex glicèmic i a més afavoreix el creixement de la flora intestinal.

La clau de la fórmula creada per investigadores de l'Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament (IIAD) de la UPV rau en la substitució dels sucres habitualment utilitzats en la fabricació d'aquests productes per dos ingredients naturals, com són un sucre (la isomaltosa) i una fibra soluble (l'oligofructosa).

"El nostre objectiu era oferir als més petits un producte amb els mateixos atributs sensorials que les llaminadures convencionals però sense els inconvenients típics d'aquests productes, és a dir, que no provoqués càries i que al mateix temps aportés algun benefici addicional com el que dóna la fibra", ha explicat Marisa Castelló, investigadora de l'IIAD.

Així, l'aportació energètica i la dolçor de la isomaltosa és similar a la de la sacarosa, però l'avantatge és que no és capaç de produir o induir la producció de càries dental, i a més s'allibera lentament en la sang i no te gairebé efectes sobre els nivells d'insulina en el cos. Respecte a l'oligofructosa, es tracta d'una fibra que ajuda a millorar el trànsit intestinal, i com que té gust dolç es converteix en un ingredient "perfecte" per a l'elaboració d'un producte més saludable.

La directora de l'IIAD ha assenyalat que el següent repte "és afegir algun ingredient funcional que incrementi el valor nutricional d'aquest producte". Així, ha assegurat que ja s'estan avaluant ingredients "amb propietats antioxidants".

stats