País Valencià 11/04/2013

Els jutjats valencians estudien 141 casos de corrupció amb polítics en actiu

El partit judicial d'Oriola és el que més casos investiga amb un total de 43 procediments, seguit del de Nules i Dénia amb onze cadascun

Efe
1 min

ValènciaEls jutjats del País Valencià tramiten actualment 141 assumptes relacionats amb casos de corrupció en els quals estan imputats polítics en actiu. La majoria d'aquestes causes –un total de 43 procediments– es concentren en el partit judicial d'Oriola. Aquestes dades les va fer públiques ahir la presidenta del Tribunal Superior de Justícia valencià, Pilar de la Oliva, durant la presa de possessió de disset nous jutges.

La presidenta del tribunal valencià va dir que després del d'Oriola, els partits judicials amb més casos que es podrien "etiquetar com de corrupció" serien els de Nules i Dénia, amb onze assumptes cadascun, seguit del de Torrevella, que acumula un total de set casos.

A més d'aquest tipus de causes, els jutjats valencians tramiten "més de 200 causes d'especial complexitat", en les quals s'investiguen trames de crim organitzat i tràfic de drogues, en ocasions, amb més d'una vintena d'imputats. Segons va remarcar Pilar de la Oliva, la justícia espanyola pateix un moment "molt delicat", ja que no ha aconseguit els mitjans que "mínimament" necessita el tercer poder de l'Estat per exercir la seva funció.

"Fins fa poc no érem prioritat política", i ara "hi ha una realitat dominant: no hi ha recursos o n'hi ha pocs", ha lamentat la presidenta, que ha advertit als nous professionals de la judicatura que el seu treball tindrà obstacles "no pas petits" per tirar endavant. Nou dels disset jutges que ahir van prometre el càrrec aniran destinats a Alacant, sis a València i dos a Castelló, partit judicial al qual també s'incorpora un jutge en comissió de servei per reforçar els jutjats penals.

stats