País Valencià 17/03/2016

L'Ajuntament de València es persona en la causa que investiga el blanqueig del PP

Els regidors del PP han traslladat a la presidenta del partit, Isabel Bonig, que no estan disposats a deixar el càrrec d'edils

Efe / Ara
2 min
El candidat de Compromís, Joan Ribó (esquerra), i el candidat del PSPV, Joan Calabuig, han tancat l'acord de govern de València ciutat aquest divendres. / EFE

ValènciaL'Ajuntament de València ha demanat personar-se en la causa que investiga la presumpta implicació de regidors i assessors del grup municipal del Partit Popular en un suposat delicte de blanqueig de capitals, en el marc del conegut com a cas Imelsa.

Segons ha informat en un comunicat la corporació, el consistori ja havia sol·licitat la personació en el cas però ara, després que dilluns passat s'aixequés el secret del sumari de la peça de blanqueig, s'ha efectuat el tràmit pel qual l'Ajuntament actuarà "en defensa dels interessos dels valencians".

L'alcalde de València, Joan Ribó, ja va explicar que al seu judici, darrere del blanqueig "sempre hi ha diners obtinguts de manera irregular, diner negre" i que "presumptament, aquests diners irregulars vénen de les butxaques dels valencians" i podria provenir de comissions il·legals. Per això, l'Ajuntament ha demanat la personació en el cas "per defensar els interessos econòmics de l'Ajuntament i de tots els valencians".

Els regidors del PP no dimiteixen

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha continuat avui amb la ronda de reunions amb els regidors de l'Ajuntament de València investigats per presumpte blanqueig de capitals i als quals els està reclamant que deixin la seva acta de regidor. Tal com va avançar Bonig fa més d'una setmana, la direcció del partit està traslladant als regidors que han d'abandonar el seu càrrec a l'Ajuntament perquè segueixen com investigats després d'aixecar-se el secret del sumari.

De moment, però, tots els edils que s'han entrevistat amb la presidenta han rebutjat cedir la seva acta ja que, com va explicar dilluns el portaveu municipal Alfonso Novo, consideren que no hi ha proves de càrrec contra ells i que els estatuts del PP fixen el lliurament de l'acta quan es decreta l'obertura de judici.

Davant aquesta situació, la coordinadora regional del partit, Eva Ortiz, va explicar que el PP valencià donarà un temps als regidors investigats per suposat blanqueig perquè "valorin" si deixen la seva acta encara que els ha advertit que l'incompliment d'aquesta directriu "tindrà les seves conseqüències" i s'aplicaran els estatuts. El PPCV es reunirà el pròxim dilluns amb el president del comitè de drets i garanties i es determinarà el termini que es donarà als regidors perquè deixin la seva acta.

stats